Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Kαι τρίτη γυναίκα εισαγγελέας, για Noor One

Και τρίτη γυναίκα εισαγγελέας, θα κρίνει την υπόθεση του Noor One.

Μετά τις εισαγγελείς Μαρία Τρουπή, στο πρωτόδικο δικαστήριο και την Βασιλική Βλάχου στο Εφετείο, ήρθε η σειρά της αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστασίας Δημητριάδη, γιά να διερευνήσει το ενδεχόμενο αναίρεσης στην υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης, με το πλοίο Noor One", μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Η αντεισαγγελέας ΑΠ κ. Δημητριάδη έχει προθεσμία τριάντα ημέρες, για να κρίνει, εάν πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που απάλλαξε τρεις κατηγορούμενους, ενώ χορήγησε ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες, με αποτέλεσμα να "σπάσουν" οι ποινές των ισοβίων, που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που φτάνει τις 1.500 σελίδες, καθαρογράφτηκε στις 13 Απριλίου και δύο ημέρες αργότερα διαβιβάστηκε υπηρεσιακά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός. ήταν αυτή, που  τον περασμένο Σεπτέμβριο ζήτησε, να ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, που αναγνώρισε ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου και να ξαναδικαστεί ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.