Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Αυλαία και πρεμιέρα Προέδρων στον Αρειο Πάγο

 


Αυλαία γιά Αλειφεροπούλου - Πρεμιέρα γιά Γεωργίου.

Αυτή ήταν η εικόνα της χτεσινής γιορτής στον Αρειο Πάγο, όπου τιμήθηκαν οι αποχωρούντες, λόγω ορίου ηλικίας, Ανώτατοι Δικαστές και Εισαγγελείς, σε μιά ήρεμη τελετή στο χώρο υποδοχής του δικαστικού Μεγάρου.

Η επιλογή από την Κυβέρνηση της νέας Προέδρου Αρείου Μαρίας Γεωργίου, έδωσε άλλη νότα στην εκδήλωση, καθώς τα ΑΝΤΙΟ γιά την απερχόμενη Πρόεδρο Αγγελική Αλειφεροπούλου, διαδέχονταν οι ΕΥΧΕΣ στην αντικαταστάτρια της Μαρία Γεωργίου.


Τιμώμενο πρόσωπο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου και αποχαιρέτισε τον κόσμο της Δικαιοσύνης.

Συγκινημένη, που έφτασε στο τέρμα της διαδρομής η κ. Αλειφεροπούλου, ευχαρίστησε τους πάντες, ανέσυρε μνήμες και μοίρασε τιμητικές πλακέτες σε 23 Ανώτατους Δικαστές και 8 Εισαγγελείς, που όπως και η ίδια συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας.


Καταχειροκροτήθηκε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, που αποχαιρέτισε και ευχαρίστησε τους απερχόμενους Αντεισαγγελείς ΑΠ, γιά τη συνεισφορά τους.

 

Από την πλευρά των υπαλλήλων, μίλησαν η Προισταμένη της Διεύθυνσης Γραμματείας του Αρείου Πάγου Αικατερίνη Φωτοπούλου και η Προισταμένη της Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας ΑΠ Χρυσάνθη Σημαντήρα.

 

Η γιορτή στον Αρειο Πάγο έκλεισε με μουσική και μίνι δεξίωση, με αναψυκτικά και μπουφέ.

Γιά τους εισαγγελείς ωστόσο συνεχίστηκε σε πιό έντονους ρυθμούς, το ίδιο βράδυ, σε ταβέρνα των Βορείων Προαστείων, με συνοδεία οίνου και ψητών!