Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ιατροδικαστής Λέων: "Η Ρούλα είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα με ασφυκτικό Θάνατο"!


https://www.ieidiseis.gr/ellada/139496/o-iatrodikastis-leon-sto-ieidiseis-i-royla-eixe-apopeirathei-na-skotosei-ti-tzortzina-me-asfyktiko-thanato

Μιά νέα συντριπτική εκδοχή εξετάζουν οι Αρχές, για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας και τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της, που ακόμη διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την άποψη του Ιατροδικαστή και Προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρη Λέοντος, η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε, ενδεχομένως, για να μην μιλήσει, γιά όσα είχε δει να γίνονται στις δύο αδελφούλες της.

Η εκδοχή αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες από δικαστικές πηγές, γιά νέα ποινική δίωξη, σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιά απόπειρα ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας.
https://dikografies.blogspot.com/2022/03/blog-post_975.html

Μάλιστα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξετάζει το ενδεχόμενο, να συμπληρωθεί η κατηγορία σε βάρος της 33χρονης, με νέα ποινική δίωξη, γιά απόπειρα ανθρωποκτονίας, που αφορά το καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη το παιδί, από το οποίο συνήλθε μετά από ανάνηψη 50 λεπτών, αλλά έμεινε παραπληγικό, επειδή ο εγκέφαλος έμεινε μεγάλο διάστημα, χωρίς οξυγόνο.

Μιλώντας στο iEdiseis o γνωστός ιατροδικαστής, έδωσε μιά νέα συγκλονιστική διάσταση στην υπόθεση, που δίνει απαντήσεις σε πολλά σκοτεινά σημεία της:

- Εάν υποθέσουμε ότι, τα δύο μικρότερα παιδάκια έφυγαν με ασφυκτικό θάνατο, γιατί στην Τζωρτζίνα χρησιμοποίησε κεταμίνη?

ΛΕΩΝ: Mήπως γιατί δεν πέτυχε στην Τζωρτζίνα ο ασφυκτικός θάνατος? Kαι να έχουμε μόνο ένα γεγονός εγκεφαλοπάθειας? Δηλαδή το παιδί να αντέξει, να ζήσει, αλλά να μείνει με βλάβη στον εγκέφαλο?

- Δηλαδή μπορεί να προηγήθηκε απόπειρα ασφυκτικού θανάτου στην Τζωρτζίνα, στο νοσοκομείο?

ΛΕΩΝ: Oχι στο νοσοκομείο. Πολύ πριν από το νοσοκομείο. Στο σπίτι... Γι΄αυτό και πήγε στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα. Και επειδή αυτό δεν πέτυχε και επειδή αυτό το παιδί (η Τζωρτζίνα) θα μιλούσε, γιατί ήταν μπροστά στο άλλο, ήταν μπροστά στη διαδικασία, που έγινε στο βρέφος...

- Γι΄αυτό έγινε ό,τι έγινε?

ΛEΩΝ: E μα αν δείτε πως παίζει με το παιδάκι... Υπάρχουν εικόνες. Υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχει πάρα πολύ ακόμη στοιχείο να φανεί.. Εχει κυκλοφορησει ένα βιντεάκι, που το ένα παιδάκι παίζει με το άλλο, κλείνοντας τη μυτουλα στο βρέφος. Αυτά είναι πράγματα, που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Οταν πέθανε το βρέφος, δύο άτομα ήταν στο σπίτι. Η Ρούλα και η αδελφή της.

O ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός ότι, εκτός της Τζωρτζίνας, στα άλλα δύο παιδάκια δεν βρέθηκε κεταμίνη.

Είπε:

"Στα παιδάκια τα άλλα δεν έχουν δοθεί ουσίες και έχουν γίνει τοξικολογικές από το ίδιο εργαστήριο, που βρήκε την κεταμίνη. Εχουν γίνει τοξικολογικές και δεν είχαν βρεθεί στα άλλα παιδιά. Στα άλλα παιδιά δεν έχουμε τέτοιο θέμα και μάλιστα δεν χρειαζόταν κεταμίνη και οποιοδήποτε αναισθητικό, γιατί τα αλλα παιδάκια είναι μικρόσωμα, έχουμε πανάκια στη διάθεση μας και εν πάσει περιπτώσει, αντίσταση ενός παιδιού τριών ετών, είτε βρέφους πολύ περισσότερο, καταλαβαίνετε ότι, δεν υπάρχει.

- Από τη νεκροτομή, που έγινε στα δύο κοριτσάκια, θα μπορούσε να βρεθεί εάν ο θάνατος τους ήταν ασφυκτικός?

"Eχουν γίνει αστοχίες. Τα ευρήματα τα έχουμε όλα και θα το πω απλά. Είχαμε 10 στοιχεία. Αυτά τα 10 στοιχεία, τα είδαμε με λάθος μάτι. Τα στοχεία είναι όλα μπροστά μας. Ιστολογικές εξετάσεις, τοξικολογικές εξετάσεις, δεν υπάρχει κάτι αλλο να κάνουμε.

Ο κ. Λέων εξέφρασε επίσης την απορία του, γιά το πως ένας άνθρωπος, που δεν έχει ιατρικές γνώσεις, πως μπορεί - όχι να προμηθευτεί την κεταμίνη, αλλά να μάθει τις ιδιότητες, που έχει αυτό το φάρμακο και να το χρησιμοποιήσει, για να σκοτώσει το παιδί του, ενώ δεν απέκλεισε την ύπαρξη συνεργού της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Και τόνισε:

"Προφανώς και είναι δύσκολο. Να το προμηθευτεί κάποιος είναι εύκολο και με το διαδίκτυο. Δεν σας έκανε εντύπωση, πως ένας άνθρωπος, που δεν έχει τελειώσει ιατρική, χρησιμοποιούσε τους ιατρικούς όρους? Δεν μπορώ να αποκλείσω την ύπαρξη συνεργού. Δεν είναι η δουλειά μου. Ούτε να αποκλείσω, ούτε να επιβεβαιώσω.

Μπορώ να δοκιμάσω τη μεγαλύτερη δόση, που νομίζω και να το ξεκάνω. Εαν κάνω δοκιμές πολλαπλές, βλέπω αντιδράσεις, βλέπω πως παει το παιδί, έτσι γίνεται λίγο πειραματόζωο. Δηλαδή και άσχετος να είσαι, μπορω να το ψάχνω. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αλλά θα ηθελα να διελευκανθούν όλοι οι θάνατοι και μετά να κάνουμε μία συνολική κουβέντα. Η κεταμίνη είναι κάτι, το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και ως δόση και ως εύρημα είναι κάτι σταθερό. Εάν έχω και τους άλλους δύο θανάτους επιβεβαιωμένους ότι, πρόκειται για εξωγενή παράγοντα, μπορούμε να κάνουμε μιά κουβεντα για την κεταμίνη και γιά το έαν όλες οι απόπειρες στην Τζωρτζίνα, ήταν με αυτό το φάρμακο, ή έαν αυτό το φάρμακο συνέβαλλε, στο να είναι πιό ήρεμο το παιδί, για να κάνω κάτι άλλο... Το θέμα είναι να δεις τα στοιχεία σωστα. Τα στοιχεία υπήρχαν.

- Τι άλλο? Να την πνίξει?

E, ναι. Πάει με τον αλλο μηχανισμό. Θα περιμένω και την ετυμηγορία των συναδέλφων, γιατί μου αρέσει να σέβομαι τους συναδέλφους και μετα θα καταλήξω. Στα παιδάκια τα άλλα δεν έχουν δοθεί ουσίες και έχουν γίνει τοξικολογικές από το ίδιο εργαστήριο, που βρήκε την κεταμίνη. Εχουν γίνει τοξικολογικές και δεν είχαν βρεθεί στα άλλα παιδιά. Στα άλλα παιδιά δεν έχουμε τέτοιο θέμα και μάλιστα δεν χρειαζόταν κεταμίνη και οποιοδήποτε αναισθητικό, γιατί τα αλλα παιδάκια είναι μικρόσωμα, έχουμε πανάκια στη διάθεση μας και εν πάσει περιπτώσει, αντίσταση ενός παιδιού τριών ετών, είτε βρέφους πολύ περισσότερο, καταλαβαίνετε ότι, δεν υπάρχει.