Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Δικάζουν απλήρωτοι!


Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι εικοσιπέντε δικαστές του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), από τον Οκτώβριο του 2021, που ξεκίνησε η θητεία τους, μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι, ο νόμος για τους δικαστές του ΑΣΕΑΔ προβλέπει ότι, θα αποζημιώνονται, γιά τα καθήκοντα τους, δεν έχουν πάρει δεκάρα ακόμη, καθώς δεν υπογράφεται η ΚΥΑ, από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Πρόεδρος του ΑΣΕΑΔ επισκέφτηκε τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και έθεσε το θέμα, αλλά δεν πήρε θετική απάντηση.

Μάλιστα, απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη η προσφυγή δικαστή του ΑΣΕΑΔ, για τα δεδουλευμένα της. 

Ο νόμος 4908/22 στο άρθρο 55 ορίζει σχετικά:
"Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ρυθμίζονται τα θέματα κοινής στέγασης, γραμματειακής και επιστημονικής υποστήριξης των δικαιοδοτικών οργάνων και των επιτροπών των άρθρων 95, 119, 122, 123 και 127Α. Κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 2725/1999 (Α΄ 176), η αποζημίωση των μελών των παραπάνω δικαιοδοτικών οργάνων και επιτροπών και των γραμματέων τους καθορίζεται για το σύνολο της θητείας τους με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού και βαρύνει τα έξοδα του τακτικού προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού".