Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Εκλεισαν οι κάλπες, για τον πρώτο γύρο των εκλογών σε δικαστές και εισαγγελείς!

 

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΕνΔΕ , γιά τα μέλη του ΔΣ.


 

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΕνΔΕ, γιά την ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



Εκλεισαν οι κάλπες, στην πρώτη ημέρα των εκλογών, γιά την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων, πλην Αθηνών και Πειραιώς.

Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, με κάλπες σε Αθήνα και Πειραιά, οπότε θα γίνει και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση δικαστών και εισαγγελέων ήταν αυξημένη, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, πριν από δύο χρόνια.

Το κλίμα ήταν ήρεμο, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες εκλογές, όπου είχαν εξελιχτεί σε... πόλεμο, καθώς η τότε πλειοψηφία των μελών της διοίκησης της ΕνΔΕ και σημερινή μειοψηφία, είχε φτάσει να ζητήσει διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο, για να αποφευχθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία τους, εν αντιθέσει με τα μέλη του ΔΣ της πλευράς Σεβαστίδη, που ζητούσαν εκλογές στο χρόνο, που όριζε το καταστατικό τους.

Στις εκλογές της ΕνΔΕ, για τη νέα διοίκηση, κονταροχτυπιούνται η ομάδα του σημερινού προέδρου Χριστόφορου Σεβαστίδη, με την ομάδα της πρώην προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη, η οποία κατάφερε να συνενώσει τις δυνάμεις όλων των μέχρι σήμερα παρατάξεων και να παρατάξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης έχει κερδίσει μέχρι σήμερα τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και είναι πρόεδρος από το 2016.

Εαν καταφέρει να επανεκλεγεί θα αποτελέσει τον μακροβιότερο πρόεδρο της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης της χώρας.