Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κατηγορούμενος, αν και... Νεκρός!!

Και...νεκρός, δικαζόταν σήμερα στο Κακουργιοδικείο!
Ο λόγος για τον θρυλικό αμερικανό κακοποιό Πήτερ Σέντομ, που είχε συνταράξει την κοινή γνώμη με τη μυθιστορηματική του απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, δεκαπέντε χρόνια πριν, το Μάιο του 2002, όταν κατάφερε να φύγει σαν κύριος, με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών, με την οποία φέρεται ότι, είχε ερωτική σχέση.
Ο 37χρονος αμερικανός είχε βρεθεί νεκρός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στην περιοχή Μαργαρίτα Άιλαντ, στη Βενεζουελα, στις 8 Ιουνίου 2008, καθώς - σύμφωνα με τις αρχές της λατινοαμερικανικής χώρας είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.
Σήμερα, εννέα χρόνια μετά από το θάνατο του, ήταν κατηγορούμενος, για απόπειρα έκρηξης και σωρεία άλλων αδικημάτων, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (ΜΟΔ).
Οπως διαπιστώθηκε, ο προσδιορισμός της δίκης του δεκαπέντε χρόνια μετά, ήταν μακάβρια, ωστόσο τυπική και δικονομικά αναγκαία διαδικασία, για να κλείσει οριστικά η υπόθεση λόγω θανάτου του.
Ο 37χρονος αμερικανός ήταν διεθνώς καταζητούμενος, γιά ανθρωποκτονίες, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη χώρα μας, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός, μετά την κινηματογραφική του απόδραση στις 28 Μαίου 2002, όταν με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών Ολγας Ατζάμογλου εφυγε σαν κύριος από τον Κορυδαλλό.
Ανάμεσα στην 45χρονη γιατρό και στον κακοποιό φέρεται ότι, είχε αναπτυχθεί μια ιδιάιτερη σχέση, την οποία ο Σέντομ εκμεταλλεύτηκε, πείθοντας την, να τον βοηθήσει να αποδράσει.
Αρκετοί μίλησαν τότε γιά τον έρωτα της με τον κρατούμενο, υπήρξαν όμως και άλλοι, που ισχυρίζονταν ότι, η ψυχολόγος απειλήθηκε απο τον Σέντομ και αναγκάστηκε να τον ακολουθήσει.
Σε γράμμα, που έστειλε έναν χρόνο μετα από την απόδραση στην 23χρονη  κόρη της και στον 16χρονο γιο της, η ψυχολόγος άφησε να εννοηθεί ότι, πράγματι υπήρχε ερωτική σχεση μεταξύ τους και πως, όταν θα τελείωναν όλα, θα την δικαίωναν για τις επιλογές της.
Οι αστυνομικοί όμως, που καταδίωκαν τον Σέντομ, θεωρούσαν ότι, το γράμμα είχε γραφτεί υπό την καθοδήγηση του κακοποιού, ώστε να πεισθούν οι αρχές ότι, ο έρωτας ηταν το κίνητρο της.
Κατι που δεν διευκρινίστηκε ποτέ, αφού η άτυχη γυναίκα έσβησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κολομβία.
Ο ισοβίτης Πήτερ Σέντομ είχε συνδέσει το όνομα του με την οικογένεια Γρηγοράκου, ενώ φέρεται ότι, είχε παραδεχτεί, πως σκότωσε για λογαριασμό τους, στις αρχές του 1990, τη φίλη του Στεφανία Σαρδή, επειδή έγινε μάρτυρας σε δοσοληψία ναρκωτικών.
Επίσης κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Αλβανού Κονσταντίν Πάπα (11.2.2002), στον Κορυδαλλό, ενώ οι Αμερικανικες Αρχές τον καταζητούσαν για τη δολοφονία δυο γυναικών.