Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Πως αντέδρασε ο κοσμηματοπώλης μετά το πόρισμα, που μιλάει για έμφραγμα του Ζακ από τα χτυπήματα (βίντεο)


Δείτε την ανάλυση του πορίσματος των ιατροδικαστών, για το θάνατο του Ζακ Κωστοπουλου, από τη Μαίρη Μπενέα στο "Μαζί σου".
Επίσης την πρώτη αντίδραση του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, μέσω του συνηγόρου του, γιά τα περί θανάτου του Ζακ από έμφραγμα λόγω του στρες από τα χτυπήματα.
Δείτε το βίντεο της εκπομπής. http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2018-11-21-11
 Αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών, για τα ακριβή αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη, που κατηγορείται με ένα ακόμη άτομο, για τα θανατηφόρα χτυπήματα.
Ο συνήγορος Χάρης Αναγνωστόπουλος διατύπωσε εντονότατες επιφυλάξεις, για την αιτία θανάτου, σύμφωνα με την οποία ο Ζακ πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο (έμφραγμα), που προκλήθηκε από το στρες των χτυπημάτων και έκανε λόγο “για επιστημονικά μη παραδεκτό πόρισμα”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος “οι ισχαιμικές αλλοιώσεις, που διαπιστώθηκαν συνδέονται αιτιωδώς, δια της τεθλασμένης οδού, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα τραύματα”.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, τόνισε ότι, η συλλογιστική, που ακολουθήθηκε στο πόρισμα είναι τύπου «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει», ενώ προχώρησε σε τρεις επισημάνσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

H απουσία τοξίκωσης (δεν βρεθηκαν ουσίες στο αίμα του), αντιβαίνει των περιγραφών αυτόκλητων μαρτύρων, ενώ προσθέτει πως δεν έχει γίνει περαιτέρω έλεγχος και μετρήσεις που να αφορούν την ανίχνευση συγκεκριμένων ουσιών.
Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα και με τα λεγόμενα φιλικού προσώπου του Κωστόπουλου, η στρεσσογόνος κατάσταση στον Ζακ, προυπήρχε του επεισοδίου.
Τέλος, επισημαίνει πως μόνο τα επτά εκ των 23 τραυμάτων του θύματος αποτελούν χτυπήματα τρίτων προς εκείνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, τα υπόλοιπα ήταν από τα τζαμια της βιτρίνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Αναγνωστόπουλου:

«Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.
Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1)Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. 
Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.
2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.
3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.
Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».