Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Με διαδικασίες εξπρές και... μεταμεσονύχτια ξανά φυλακή ο Φλώρος


Με διαδικασίες εξπρές, μετά το σάλο και τις αντιδράσεις, που προκάλεσε η πρόωρη αποφυλάκιση του, επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποιος συνελήφθη μετά τα μεσάνυχτα.
Το συμβούλιο εφετών Ευβοιας δέχτηκε την άποψη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης σχετικά με την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας πάνω από 67%, που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο και τον οδήγησε εκτός φυλακής.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην παραγγελία του ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτης, η πιστοποίηση της αναπηρίας Φλώρου ούτε θεμελιωμένη ήταν, ούτε πειστική και επιπλέον η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με αναφορά της επεσήμανε σειρά παραβάσεων και παραλείψεων, που ερευνώνται ήδη δικαστικά ως προς το παρασκήνιο της έκδοσης των πιστοποιήσεων αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, ο οποιος εκτός από την ποινή των 21 ετών, για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημοσίου, είχε παράλληλα καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών, για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου, που ήταν αντίδικός του στην υπόθεση της Energa – Hellas Power.Σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας έγινε η σύλληψη Φλώρου, με τηνΑστυνομία να ανακοινώνει αρχικά ότι«Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ' όρον απόλυση. 
Ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας το Ψυχικό, ωστόσο εντοπίστηκε σε σπίτι φίλης του στη Γλυφάδα, γεγονός που ενίσχυσε τις υπόνοιες περί διαφυγής του.