Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ηλεκτροσόκ στη Δικαιοσύνη προκάλεσε η αποφυλάκιση Φλώρου της Energa, που διερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς


Ηλεκτροσόκ προκάλεσε στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, βασικού κατηγορούμενου στο σκάνδαλο της Energa,
Η αποφυλάκιση του για λογούς υγείας, με πιστοποίηση αναπηρίας 67%, έγινε... μπούμερανγκ και ανάγκασε την ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει, για να ανατρεψει την σκανδαλώδη απόφαση.
Ηδη δόθηκε παραγγελία, να διερευνηθεί, λόγω της σοβαρότητας της, από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ενω με εντολή  της εισαγγελέα του ΑΠ Ξένης Δημητρίου η έρευνα, για το πως χορηγήθηκε η επίμαχη πραγματογνωμοσύνη του ΚΕΠΑ στον 39 χρόνο και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, θα εποπτεύεται από την ίδια.
Η επίκληση των δικαστών του πρωτοβάθμιου δικαστικού συμβουλίου ότι, η αποφαλάκιση με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου ήταν μονόδρομος φέρεται, συμφωνα με πληροφορίες να αμφισβητείται από προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, ακόμη και του Αρείου Πάγου, που δεν βασίστηκαν στα ιατρικά πιστοποιητικά.
Αυτός ήταν και ο λόγος, που έγινε έκτακτη σύσκεψη χτες στον Αρειο Πάγο και αποφασίστηκε να παρέμβει ο αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος από ζήτησε με παραγγελία του να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της ανατροπής του πρώτου βουλεύματος.
Ο εισαγγελέας στην παραγγελία του κατέγραφε τα κενά στην επίμαχη γνωμάτευση, ζητώντας επί της ουσίας την διερεύνηση εκ νέου της ιατρικής κατάστασης του κατηγορούμενου.
Στη συνέχεια, οι εφέτες Εύβοιας, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες άρον-άρον μετά την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Εύβοιας Λάμπρος Σοφουλάκης, έκαναν δεκτή την πρόταση του, στην οποία χαρακτήριζε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου ( 70%) «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».
Μάλιστα υποβλήθηκε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική,  από τον κ.Σοφουλάκη, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού, τα οποία έχουν τεθεί υπό διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου, ότι η γιατρός που υπογράφει τη. γνωμάτευση δεν νομιμοποιείτο να το κάνει.
Τα αδικήματα, για τα οποία θα δινεργηθεί έρευνα απο την Εισαγγελία Διαφθοράς είναι: Eκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ψευδης αναφορά στην αρχή (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας), ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος (σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου) και για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος γιατρών, που χορήγησαν το πιστοποιητικό αναπηρίας.