Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Δικηγόροι: Μετωπική με την Κυβέρνηση. Αποχή από τα δικαστήρια 16, 17, 21 και 22 Νοεμβρίου και την εβδομάδα ψήφισης του νομοσχεδίου


Σε μετωπική με την Κυβέρνηση οδεύουν οι δικηγόροι της χώρας, στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν τα μέτρα φοροεπιδρομής, που προωθούνται στη Βουλή.

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, για την τεκμαρτή φορολόγηση των δικηγόρων – επιστημόνων , ελεύθερων επαγγελματιών, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε, ομόφωνα, καθολική αποχή από όλες τις δίκες στις 16 και 17 Νοεμβρίου, όπως και στις 21 και 22 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε καθολική αποχή την βδομάδα, που το νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή.

Επιπλέον έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίσουν αποχή, κάθε μέρα, από όλες τις δίκες ενδιαφέροντος δημοσίου, όπως και από τις διαταγές πληρωμής, καθώς επίσης και αποχή από όλες τις επιτροπές του δημοσίου που συμμετέχουν δικηγόροι (κτηματολόγια, δασικοί χάρτες κλπ).

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων θα συνεδριάσει εκ νέου στις 25 Νοεμβρίου, (πιθανότατα στις 24/11 θα εισαχθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο) για να αποφασίσει, εάν θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις.
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, που διήρκεσε περισσότερο από 4 ώρες, κυρίως οι επικεφαλής των συλλόγων της περιφέρειας έδειξαν διάθεση, για σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, καθώς οι δικηγόροι της επαρχίας πλήττονται σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Οι δικηγόροι με σχεδόν όλους τους επιστημονικούς φορείς σχημάτισαν ενιαίο μέτωπο κατά των νέων φορολογικών μέτρων.

Οπως έχουν ήδη ανακοινώσει, στις 22 Νοεμβρίου «κλείνουν» τη χώρα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και κήρυξη πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά τους.