Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Εξελίξεις Τοπαλούδη: Στον εισαγγελέα η δικογραφία με γυναίκα εμπλεκόμενη στα χυδαία μηνύματα κατά της Ελένης


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία, που αφορά τα χυδαία μηνύματα  σε βάρος της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, που είχε βρεθεί δολοφονημένη με το πτώμα της στα βράχια, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους, εκεί όπου την πέταξαν, πριν ξεψυχήσει, ο 20χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός, που έχουν προφυλακιστεί, για τη δολοφονία της
Οπως είχαν αποκαλύψει οι “Δικογραφίες” τότε, η διερεύνηση της υπόθεσης των υβριστικών μηνυμάτων, που αναρτήθηκαν στο fb τον περασμένο Νοέμβριο, ενόσω αναζητούσαν τότε την Ελένη Τοπαλούδη, είχε ξεκινήσει με παραγγελία της επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισαγγελέα εφετών Βιργινίας Σακελαροπούλου, η οποία αυτό το διάστημα προισταμενεύει την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας.

Με την αγόγγυστη προπάθεια της εισαγγελέα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ανακαλύψει τα ίχνη μιάς γυναίκας σε περιοχή της Αθήνας, στην οποία φέρεται ότι, ανήκε ο λογαριασμός στο facebook, ενός από τους δύο αγνώστους, που καλυπτόμενος πίσω από ψευδώνυμο, έγραφε χυδαία μηνύματα  σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αυτή εφέρετο ως το πρόσωπο, που κρυβόταν πίσω από μία σειρά από χυδαία μηνύματα, που εμφανίστηκαν στο προφίλ της άτυχης κοπέλας στο Facebook, το διάστημα που είχε δολοφονηθεί και την αναζητούσαν οι γονείς της.
Οπως είχαν αποκαλύψει τότε οι “Δικογραφίες”, από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αναζήτησε στοιχεία από το facebook σε βάθος 6 μηνών, πριν από το περιστατικό, έσπασαν οι κωδικοί και όπως αποκαλύφτηκε το προφίλ, που έγραφε υβριστικά και εξευτελιστικά σχόλια, ανήκε σε μία γυναίκα.
Η φερόμενη ως δράστης μένει στην Αθήνα, είχε εντοπιστεί και είχε κληθεί, για να δώσει εξηγήσεις.
Η δικογραφία ολοκληρώθηκε ως προς το σκέλος, που αφορά την εμπλοκή της γυναίκας στις χυδαίες αναρτήσεις κατά της Ελένης Τοπαλούδη και διαβιβάστησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη.
Παράλληλα, θα συνεχιστεί η έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία της εισαγγελέα εφετών Βιργινίας Σακελαροπούλου, καθώς έχουν εντοπιστεί ίχνη και άλλων ατόμων, που όπως φέρονται να μετακινούνται από σπίτι σε σπίτι και σε διάφορα καταστήματα.
Τότε, κάτω από την τελευταία ανάρτηση της 21χρονης, δύο άγνωστοι χρήστες, εξαπέλυαν ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς  σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη, που είχε ήδη δολοφονηθεί.
Κάτω από τα επίμαχα σχόλια άλλοι χρήστες του διαδικτύου είχαν αντιδράσει έντονα.
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατ΄αγνώστων, για την μετά θάνατον εξύβριση της κόρης τους, ενω και η ανακρίτρια Ρόδου είχε κινήσει διαδικασία.