Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

"Ευχαριστώ" από Κούγια, για Ειρηναίο

Με την παρέμβαση του υπουργού και του υφυπουργού Εξωτερικών, αντίστοιχα, λύθηκε το θέμα του ελληνικού διαβατηρίου του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων  Ειρηναίου, ο οποίος επιθυμούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, γιά λόγους υγείας και όπως ισχυριζόταν ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, "δεν του το παρέδιδαν, με  διάφορες κωμικές δικαιολογίες", στο ελληνικό προξενείο στα Ιεροσόλυμα.
Με δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς και τόνισε:
"Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τόσο τον Υπουργό
Εξωτερικών όσο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την αμεσότητα με την οποία επενέβησαν, και έτσι πιθανώς να σωθεί η ζωή του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρίου Ειρηναίου.
Ως γνωστόν, προ εβδομάδoς ο πρώην Πατριάρχης με
εξουσιοδότησε να παρέμβω στους αρμόδιους της Ελληνικής Κυβέρνησης ώστε να δωθεί εντολή στο προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και να του παραδοθεί το ελληνικό διαβατήριό του, το οποίο με διάφορες κωμικές δικαιολογίες δεν του παρεδίδετο, για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.
Η ανταπόκριση ήταν άμεση και σήμερα πληροφορήθηκα ότι του
παραδόθηκε το ελληνικό διαβατήριό του και ότι ο ταλαιπωρημένος στην κυριολεξία, πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κύριος Ειρηναίος, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα".