Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Δ. Κοντομηνάς: "Δεν έχω λεφτά. Μειώστε την εγγύηση γιά το ΤΤ"!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Να του επιστραφεί μέρος του ποσού της εγγυοδοσίας των 4 εκ ευρώ, που είχε καταβάλλει, για να μην πάει φυλακή, ζητάει ο μεγαλοεπιχειρηματίας και μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς.
Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων, που είχαν δοθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη διετία 2008 - 2010, υπέβαλλε αίτηση μείωσης του ποσού της εγγύησης των 4 εκ. ευρώ, που είχε καταβάλει το 2014 στον ανακριτή, προκειμένου, τότε να μην προφυλακιστεί.
Στην αίτηση του, την οποία παρέλαβε η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, που αναπλήρωνε μέχρι τις 16 Αυγούστου τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, ο κ. Κοντομηνάς επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά οικονομικά οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει και ζητάει μείωση του ποσού της εγγύησης των 4 εκ ευρω και επιστροφή του υπολοίπου, εφόσον γίνει δεκτή.
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος είναι μεταξύ των 35 κατηγορουμένων του ΤΤ, που δικάζονται από τον Δεκέμβριο του 2018 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, επικαλείται μεταξύ άλλων, τη συνέπεια, που έχει επιδείξει ως κατηγορούμενος, καθώς μετά την άρση του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του είχε επιβληθεί, ταξιδεύει για ιατρικούς και επιχειρηματικούς λόγους και επιστρέφει κανονικά στη χώρα μας, ενώ εκπροσωπείται ανελλιπώς στο δικαστήριο.
Η δίκη, που είχε διακοπεί για τις καλοκαιρινές διακοπές, θα ξαναρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου, με την κατάθεση του μάρτυρα Μαυρίδη, ελεγκτή της Τράπεζας της Ελλάδος, που συνέταξε το σχετικό πόρισμα, για τα δάνεια του ΤΤ.
Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά δανειοδοτήσεις του ΤΤ, την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.
Γιά τη μείωση ή όχι του ποσού της εγγύησης του  κ. Κοντομηνά, θα αποφασίσει το συμβούλιο εφετών τις επόμενες ημέρες.