Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Κρατούμενη πήγε γιά... βραχιολάκι και εισέπραξε ... θηλειά!..

Κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, προσέφυγε στην αρμόδια εισαγγελέα του καταστήματος κράτησης, για να προχωρήσει η αίτηση της, προκειμένου να αποφυλακιστεί με "βραχιολάκι" γεωεντοπισμού.
Η 68χρονη κρατούμενη, που όπως υποστήριξε στις "Δικογραφίες", εκτίει "άδικα" ποινή ισοβίων, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, έχει παραμείνει στη φυλακή σχεδόν 13 χρόνια και προσπαθεί να αποφυλακιστεί με όρους και ηλεκτρονική επιτήρηση, χωρίς ωστόσο να έχει την οικονομική δυνατότητα, για να υποστηρίξει την δαπάνη για το "βραχιολάκι", η οποία, στην περίπτωση της, ανέρχεται σε ποσόν, περίπου 15.000 ευρω, εκ των οποίων 1.500 ευρω πρέπει να τα προκαταβάλλει.
Στο γραφείο της εισαγγελέα έγινε ο παρακάτω διάλογος, όπως μεταφέρθηκε στις "Δικογραφίες" από αυτόπτες:
Kρατούμενη: Καλημέρα κ. εισαγγελέα. Εχω κάνει αίτηση, για αποφυλάκιση με ηλεκτρονική επιτήρηση. Είμαι άπορη και μου είπανε ότι, στην περίπτωση μου, μπορεί να καλύψει τα έξοδα το δημόσιο.
Εισαγγελέας: Πως προκύπτει ότι, είσαστε άπορη;
Kρατούμενη: Mα έχω μηδενική φορολογική δήλωση..
Εισαγγελέας: Και πως ζούσατε έξω, πριν μπείτε φυλακή;
Kρατούμενη: Δούλευα στα χωράφια και καθάριζα σπίτια.
Εισαγγελέας: Και πληρωνόσασταν;
Kρατούμενη: Φυσικά..
Εισαγγελέας: Δηλώνατε αυτές τις αμοιβές;
Kρατούμενη: Oχι. Εκανα μηδενική φορολογική δήλωση..
Εισαγγελέας: To ξέρετε ότι, έχετε διαπράξει φοροδιαφυγή; Eχετε εισπράξει αμοιβές, τις οποίες δεν έχετε δηλώσει. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα.. Φοροδιαφυγή!
Κάγκελο η κρατούμενη....
Για την ιστορία, η φοροδιαφυγή είναι όντως ποινικό αδίκημα, αλλά στην περίπτωση της 68χρονης κρατούμενης, είναι πλέον παραγεγραμμένο...