Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Εισαγγελέας ΑΠ: "Μέχρι το κόκκαλο η έρευνα για ΕΕΑ". (video)

Το δρόμο της άμεσης διελεύκανσης πήρε η υπόθεση της έρευνας, που διενεργείται, γιά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη, να διερευνηθεί κατά προτεραιότητα η δικογραφία, για την ΕΕΑ, που αφορά την υπόθεση, την οποία αποκάλυψε η "Δίκη στο Open". 

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τον κ. Ιωαννίδη να γίνουν όλες οι απαραίτητες δικαστικές ενέργειες και εφόσον κριθει απαραίτητο, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της ΕΕΑ και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συνομιλιών τους. 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου πρέπει να ερευνηθεί «κατεπειγόντως και μέχρι το… κόκκαλο». 

Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ανέθεσε τη δικογραφία στην εισαγγελέα κ. Κατσανάκη, που ανηκει στο δυναμικό της ποινικής δίωξης και δεν ειναι αθλητική  εισαγγελέας,  προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με βάση τα άρθρα 184 και 189 του Ποινικού Κώδικα και το άρθρο 41 του αθλητικού νόμου. 
Ελέγχεται η ποινική ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και πέντε μελών της ΕΕΑ που ψήφισαν στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης (Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα και Δερδεμέζης). 

Δεν αποκλείεται επέκταση της δικαστικής έρευνας και για άλλα αδικήματα, όπως δωροδοκία – δωροληψία.