Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο Τοξοβόλος "χτύπησε" στον Πειραιά!


Αντιγράφουμε από τη στήλη "Η ΕΝΟΧΟΣ" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ":
Αναστάτωση και... πανικό σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά προκάλεσε ο γνωστός ως Τοξοβόλος του Συντάγματος, που οδηγήθηκε κρατούμενος, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, για υπόθεση ξυλοδαρμού σωφρονιστικού υπαλλήλου το 2013, στις φυλακές Κορυδαλλού.
Χωρίς να διατάξει την απομάκρυνση των κουκουλοφόρων της Αντιτρομοκρατικής, που είχαν καταλάβει τη δικαστική αίθουσα, για λόγους ασφαλείας, η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου δέχτηκε να γίνει η δίκη του 32χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη και των επτά συγκατηγορουμένων του, με την ασφυκτική παρουσία των πάνοπλων αστυνομικών μέσα στο δικαστήριο.
Μάλιστα, η δίκη του τοξοβόλου προηγήθηκε έναντι όλων των άλλων, ενώ δεν ήταν πρώτη στο πινάκιο, γιά λόγους ασφαλείας.
Το γεγονός ότι, επετράπη από την πρόεδρο του δικαστηρίου η παρουσία των κουκουλοφόρων, με προτεταμένα τα όπλα, εντός της δικαστικής αίθουσας, διαρκούσης της δίκης, πυροδότησε αντιδράσεις συνηγόρων.
Ακόμη πιό εκρηκτική έγινε η κατάσταση με το μέσα – έξω του Τοξοβόλου, συνοδεία των κουκουλοφόρων, κάθε τρεις και λίγο, που διέκοπτε το δικαστήριο, γεγονός που αποσυντόνισε όλο το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.
Οι οκτώ κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές φυλάκισης από δέκα μέχρι έξι μήνες, επειδή είχαν κριθεί ένοχοι, για τον ξυλοδαρμό σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλού, τον οποίον φέρονται ότι, χτύπησαν.
Το δικαστήριο μείωσε τις ποινές σε επτά από τους κατηγορούμενους, επιβάλλοντας τους ποινές φυλάκισης από οκτώ μέχρι τέσσερεις μήνες, αναγνωρίζοντας τους, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.
Αντίθετα παρέμεινε η πρωτόδικη ποινή των έξι μηνών, για τον Τοξοβόλο, ο οποίος αρνήθηκε να ζητήσει ελαφρυντικά, ενω αρνήθηκε και να απολογηθεί, για να δικαιολογήσει τον εαυτό του.

ΑΜΝΗΣΙΑ...

Με... αμνησία εμφανίστηκε στο δικαστήριο το θύμα της επίθεσης – σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος είπε στην κατάθεση του ότι, δεν θυμόταν ποιός από τους τους οκτώ κατηγορούμενους τον χτύπησε και πού, ενώ δεν θυμόταν ούτε και τι χτυπήματα δέχτηκε.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ αμφισβήτησαν και την ιατροδικαστική έκθεση.
Σύμφωνα όσα αναφέρονταν στη δικογραφία, ο σωφρονιστικός υπάλληλος φέρεται ότι, μπήκε σε κελλί, που κρατούντο οι τρεις εκ των κατηγορουμένων, σε ώρα που δεν γινόταν η καταμέτρηση των κρατουμένων.
Η συμπεριφορά του θεωρήθηκε απρεπής από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται ότι, την επόμενη ημέρα, την ώρα του προυλισμού, ακολούθησε διαπληκτισμός, όπου του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.
Απότους οκτώ καταδικασθέντες, όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, πλήν του Τοξοβόλου Γιάννη Μιχαηλίδη, που είναι προφυλακισμένος, για υπόθεση τρομοκρατίας.
Ο Τοξοβόλος του Συντάγματος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, όταν τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το... τόξο του και από την τσάντα, που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος και επιχείρησε να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ. Νωρίτερα ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς συνελήφθη, ωστόσο αντιστάθηκε και χρειάστηκε μία διμοιρία, για τον συλλάβει.
Εκτοτε ενεπλάκη σε υποθέσεις με.. αέρα τρομοκρατίας, όπως η διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κλπ.
Επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, μετά τη ανακάλυψη κρυσφήγετου, στα Σεπώλια, που σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική το είχε νοικιάσει η φίλη του, με πλαστό όνομ