Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΝ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Επεκτείνεται η έρευνα της Δικαιοσύνης, για την περίπτωση της εξαφάνισης του 20χρονου από τον Βύρωνα, που χάθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής.
Η εξαφάνιση του νεαρού συνδέθηκε με ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, που έπαιζε μέσω Διαδικτύου, γι΄αυτό και η εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, μετά από σχετική καταγγελία, έδωσε
παραγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να επεκτείνει την έρευνα, για να διαπιστωθεί, εαν περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων συνδέονται με παρόμοια διαδυκτιακά παιχνίδια, που θέτουν σε κίνδυνο της ζωή τους.
Σύμφωνα με όσα διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ο 20χρονος, που εξαφανίστηκε φέρεται ότι, εκείνο το διάστημα έπαιζε μετά μανίας ένα βιντεοπαιχνίδι.
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγείλει οι γονείς του και ιδιωτικός αστυνομικός, που μετέχει στις έρευνες, εκτιμάται ότι, επιτήδειοι πλησίασαν τον νεαρό και τώρα τον έχουν παγιδέψει στα πλοκάμια παραθρησκευτικής οργάνωσης στη Δανία, ή κάπου άλλου στο εξωτερικό.
Η εισαγγελέας εφετών κ. Σακελαροπούλου έχει ζητήσει από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να συγκεντρώσει, μέσω Διαδικτύου στοιχεία, για την περίπτωση του 20χρονου, ενεργοποιώντας άρση ηλεκτρονικού απορρήτου.
Παράλληλα, διερευνάται από την εισαγγελέα – επόπτη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία εκπαδευτικού, που κάνει λόγο, για διαδικτυακά παιχνίδια, τα οποία προτρέπουν τους νέους να εξαφανιστούν για καποιο χρονικό διάστημα και ενδεχομένως, να τους κατευθύνουν σε κοινόβια.