Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ στη "ΔΙΚΗ": Εισαγγελική παρέμβαση για την απόφαση της ΕΕΑ



H χτεσινή "Δίκη στο Open" αποκάλυψε ότι, η χρονική επιλογή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση. 

Η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου έστειλε σχετική αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με βάση τα άρθρα 184 και 189 του νέου Ποινικού Κώδικα και το αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου  2725/99, που αφορούν υποκίνηση αθλητικής βίας. 

Στην εισαγγελική αναφορά γίνεται λόγος , για τον  ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Βόλος, ο οποίος διεξαγόταν την προηγούμενη Δευτέρα στο γήπεδο της Τούμπας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων θεατών. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ματς, η ΕΕΑ, της οποίας εποπτεύων υφυπουργός είναι ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε τη γνωμοδότησή της για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα . 

Όπως τονίζεται στην εισαγγελική αναφορά, οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ άρχισαν να κραυγάζουν συνθήματα κατά της απόφασης της ΕΕΑ και δημιουργήθηκαν συνθήκες υποκίνησης βίας, σε τέτοιο σημείο που πολλοί απ’ αυτούς έφτασαν έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη. 

Στο εισαγγελικό έγγραφο γίνεται αναφορά στη δήλωση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση ότι «η απόφαση της ΕΕΑ χειραγωγήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και η χρονική επιλογή της ανακοίνωσής της έγινε για να χυθεί αίμα στην Τούμπα». 

Ελέγχεται η ποινική ευθύνη του κ. Αυγενάκη, αλλά και πέντε μελών της ΕΕΑ που ψήφισαν (Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα και Δερδεμέζης). 

Παράλληλα ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διενεργεί προκαταρκτική για όσα ειπώθηκαν στη "Δίκη στο Open"  από τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση.