Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΜΑΡΙΕΣ ΤΗΣ... ΣΙΩΠΗΣ!


Απίστευτο! Πενηντάχρονος και πατέρας τριών παιδιών, κατηγορείται ότι, ασελγούσε και βίαζε δύο κοριτσάκια 5 και 6 ετών, αντίστοιχα, παιδιά φιλικών του οικογενειών.
Ο κατηγορούμενος, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 42 ετών και εκτίει ποινή στις φυλακές Γρεβενών, εμφανίστηκε αμετανόητος στο δικαστήριο και ζήτησε την απαλλαγή του!
Περιγραφές, που σόκαραν ακόμη και τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας έκανε στην κατάθεση της η μία από τις δύο παθούσες, η οποία προσήλθε στο δικαστηριο, καθώς είναι πιά 22 ετών.
Η μάρτυρας ήταν τόσο φορτισμένη από τις εφιαλτικές της μνήνες, που δεν άντεξε να βρίσκεται κοντά στο εδώλιο, που καθόταν ο κατηγορούμενος και ζήτησε να μετακινηθεί σε άλλο σημείο της δικαστικής αίθουσας, για να βρίσκεται μακριά του.
Τα γεγονότα, που σημάδεψαν ανεπανόρθωτα τις ζωές των δύο κοριτσιών, διαδραματίζονταν σε προσφυγικό οικισμό, στο στρατόπεδο Καποτά, στο Μενίδι από το 2003 μέχρι το 2016.
Η 22χρονη σήμερα Μαρία, που ήταν το πρώτο θύμα του, έβγαλε οργή και θυμό εναντίον του κατηγορούμενου, για τον οποίον δεν δίστασε να πεί:
Θα τον γδάρω ζωντανό και θα τον αφήσω έξω με τη μυική του μάζα να κρυώνει”.
Η μάρτυρας, που έζησε επί 13 χρόνια χρόνια στη σιωπή, καθώς η μητέρα της, στην οποία είχε επιχειρήσει να μιλήσει από το 2003, δεν την είχε πιστέψει, κατάφερε να αποτρέψει μόνη τις επιθέσεις του κατηγορούμενου, όταν σε ηλικία 12 ετών, τον απείλησε: “Αν το ξαναπροσπαθήσεις αυτό, θα τα ξεράσω όλα”.
Εφιαλτικές ήταν οι περιγραφές από την κατάθεση της 11χρονης σήμερα, παθούσας, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο, καθώς η ίδια, ως ανήλικη δεν προσήλθε.
Το κοριτσάκι, που κατά σύμπτωση είναι συνόματη με την πρώτη παθούσα, καθώς λέγεται και αυτή Μαρία, αποκάλυψε στο σύντροφο της μητέρας της ότι, το παιχνίδι με τον οικογενειακό τους φίλο και γείτονα, η οικογένεια του οποίου είχε αναλάβει τη φύλαξη της, ήταν ένας εφιάλτης.
Οι αποκαλύψεις, που έκανε η 11χρονη σήμερα, γιά τη δράση του κατηγορούμενου, δεν έμειναν κρυφές στην κλειστή κοινωνία του οικισμού Καποτά, με αποτέλεσμα, να παρακινηθεί και η 22χρονη σήμερα Μαρία, να καταγγείλει τη δική της κόλαση.
Η εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΕ Βιργινία Σακελαροπούλου ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία.
Η απόφαση του ΜΟΕ αναμένεται να εκδοθεί στις 18 Μαρτίου.