Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Οταν ο δικαστής θέλει...

"Η κ. Μπιτζούνη απέδειξε ότι όλα μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα όταν ο δικαστής έχει συναίσθηση των περιστάσεων και του καθήκοντός του".
Τάδε έφη η μάλλον τάδε έγραψε, γιά την Αρεοπαγίτη και πρόεδρο του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ο Κυριάκος Θωμαίδης, σε άρθρο του στο sdna, με τίτλο: "H ανοιχτή πληγή με τους αθλητικούς δικαστές".
Διαβάστε το:https://www.sdna.gr/podosfairo/741712_i-anoihti-pligi-me-toys-athlitikoys-dikastes

"Τα δύο κορυφαία δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο και η Επιτροπή Εφέσεων. Παρότι λειτουργούν στους κόλπους της ίδιας Ομοσπονδίας, αντιμετωπίζουν με διαφορετική προσέγγιση τους ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης.
Η στήλη έχει υποστηρίξει ότι δεν είναι μόνο ζήτημα θεσμών. Είναι ζήτημα προσώπων. Στο Διαιτητικό επελέγη η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη πριν από είκοσι μέρες. Κατάφερε να εκδώσει απόφαση στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά ΕΠΟ. Ενημερώθηκε άμεσα για το Αθλητικό Δίκαιο και εντυπωσίασε με τη μεθοδική της δουλειά.
Η κ. Μπιτζούνη απέδειξε ότι όλα μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα όταν ο δικαστής έχει συναίσθηση των περιστάσεων και του καθήκοντός του. Ηταν ο ίδιος άνθρωπος που προήδρευσε σε πολλά πειθαρχικά συμβούλια του Αρείου Πάγου και που πριν ενάμιση περίπου χρόνο είχε την επιστασία του ποινικού ελέγχου της ΕΠΟ.
Αντίθετα, η Επιτροπή Εφέσεων δεν μπορεί να λειτουργήσει, παρότι έχει μπροστά της το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Οι εφέτες, ο ένας μετά τον άλλον, παραιτούνται και δεν έχει καταστεί δυνατή η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπής. Την ώρα που οι πάντες γνωρίζουν ότι η επικύρωση της βαθμολογίας πρέπει να γίνει μέχρι τις 2 Αυγούστου και τα χρονικά περιθώρια ολοένα στενεύουν.
Αυτές οι δύο διαφορετικές συμπεριφορές των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ ξεκινούν από ένα μεγάλο λάθος που έγινε πριν από μία πενταετία. Η Πολιτεία σε συνεργασία με τη FIFA αποφάσισε να επιλέγονται οι τακτικοί δικαστές και οι εν ενεργεία εισαγγελείς από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ!

Η πρωτοφανής στρέβλωση ουδέποτε διορθώθηκε. Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των πολιτικών και δικαστικών αρχών για ένα ζήτημα που «βγάζει μάτι», συνεχίζει το ποδόσφαιρο να ταλαιπωρείται. Και θα χρειαστεί (άκουσον, άκουσον) έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας για να στελεχωθεί η Επιτροπή Εφέσεων".