Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Αλαφούζος: " Υπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό".

Γιάννης Αλαφούζος | mononews
Οι "Δικογραφίες" παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και κατέγραψαν επικές ατάκες των Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο, που κατέθεσαν ως μάρτυρες:
Γιάννης Αλαφούζος:
- Yπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό από τη διαιτησία σε σημείο ακραίο.
Πρόεδρος: Τι ειδους εύνοια;
Αλαφούζος: Σφύριζαν υπερ του Ολυμπιακού ανύπαρκτα πράγματα και κατά των ομάδων, που δεν ήταν στο άρμα του Ολυμπιακού. Κατά την εκτίμηση μου υπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό, από το 2012 μέχρι πριν από 1-2 χρονια, σε σημείο ακραίο. Είχαν κεντρική κατεύθυνση. Θυμάμαι παιχνίδια, που δεν σφυρίχτηκε ούτε ένα ένα φάουλ υπερ του Ολυμπιακού.
- Είχε μεγάλη επιρροή ο Μαρινάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ.  Υπήρχε επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ, υπάρχουν οι κασέτες της ΕΥΠ όπου καταγραφονται πράγματα. Ο Μαρινάκης   είχε επιρροή στον Σαρρή.
- Θυμάμαι ένα περιστατικό όπου ο Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Κουρίδη της ΕΠΟ για ένα παιχνίδι του Εθνικού Γαζώρου, για να αλλάξει η απόφαση. Τα έχω ακούσει αυτά και μετά ο Βρέντζος κοκορευόταν ότι,  κατάφερε να εξυπηρετήσει τον Τύρναβο. 
Θυμάμαι παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα φάουλ υπέρ του και 30 κατά. - Αν δεν έκαναν τα χατήρια του Ολυμπιακού, κάθε κυριακή ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακούς, το έχω μάθει από δημοσιογραφικές πηγές. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί υπάρχει και βία. Εχουν δειρει 3 δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ από τον Ολυμπιακό.
- Πρόεδρος: Σήμερα πως είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο;
- Αλαφούζος: Καλύτερη.Ο Γραμμένος είχε καλό όνομα και είναι σοβαρός δικηγόρος. Ηρθε η ΟΥΕΦΑ και έβαλε ξένη επιτροπεία και δεν μπορούσαν να γίνουν αυτά που γινόντουσαν». 
- Η Ελλάδα έχει πέσει κάτω από την Κύπρο στην αξιολόγηση.
- Ο Ολυμπιακός ήθελε κάθε Κυριακή να ξεφτυλίζει τους αντιπάλους. Δεν θέλω να εκθεσω ανθρώπους. Υπάρχει και έχουν δείρει τρεις δημοσιογράφους του Σκάι από τον Ολυμπιακό.  
- Ακρότατη η συμπεριφορά του σπάθα για να αλλοιώσει του αποτέλεσμα σε βάρος του Παναθηναϊκού.
- Τα ήταν ήταν ελεγχόμενα και αδιαφανή. Τον κ. Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για άθλια ακρότατη ιαιτησθα σε βάρος του όσο στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Δεν έκανε σφάλμα. Έκανε το σωστό για αδικήσει την αντίθετη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεφτυλιζρι τους αντιπάλους χωρίς να τους δίνει σημασία
- Με είχε βγάλει έξω από τα ρούχα μου ο Σπάθας. Η κατάσταση ήταν τραγική.
- Ένα λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε διαιτητή και να είναι τυχαίο. Όταν όμως αυτό γίνεται συστηματικά κάθε Κυριακή τότε δεν είναι λάθος.  είχα κάνει ένα υπόμνημα με όλα τα στατιστικά και το είχα καταθέσει στη διάθεσή σας
- Έφτασα στο σημείο να θέλω να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρογιατι δεν άντεχα άλλο και το έκανα. - Έχω συγκρατήσει στη μνήμη μου πολλά πράγματα..
- Δεν θυμάμαι τίποτα για τον αγώνα της Βέροιας
- Ο ΠΑΟ για δύο χρόνια ενώ είχε τη δυνατότητα να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του κ. Κόκκαλη, που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο