Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Γιά τα... πανηγύρια!

Μπορεί στα γήπεδα, να απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται όμως ότι, για την Κυβέρνηση αυτό δεν ισχύει, για τα... Πανηγύρια.
Απόδειξη;
Πενήντα μέτρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτω από τη... μύτη του υφυπουργού  Νίκου Χαρδαλιά, χιλιάδες Αθηναίοι, επαρχιώτες και Ρομά, χτες όλη τη νύχτα, μέχρι την Αυγή, καταπάτησαν κάθε έννοια του υγιεινομικού πρωτοκόλλου, κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού!
Σε ένα ξέφρενο λαικό πανηγύρι, με κλαρίνα, σουβλάκια και άφθονο αλκοόλ, από τις 10 το βράδυ,  όλη τη  νύχτα και μέχρι την αυγή, φάγανε, ήπιανε και γλέντησαν, συγχρωτιζόμενοι μέχρι... παρεξηγήσεως!
Και το σημαντικότερο;
Δεν υπήρχε κανένας περιορισμός, ούτε καν διακριτική παρουσία από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λαικό πανηγύρι!Επι ώρες, μπροστά στην πίστα, όπου δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, πάνω από 300 χόρευαν  σφιχταγκαλιασμένοι βαριά τσάμικα και τσιφτετέλια, μετατρέποντας το καταπληκτικό - είναι αλήθεια - πανηγύρι, στη χαρά του... κορωνοϊου!
Ολα αυτά, όταν δύο ημέρες πριν, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε δημόσια έκκληση στους πολίτες, να τηρούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τους κανόνες υγιεινής, σημειώνοντας ότι, "αυτό που φοβάται είναι, μήπως η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, δημιουργήσει μιά υπέρμετρη αίσθηση ασφάλειας και αρχίσουμε, να χαλαρώνουμε".
Eυτυχώς, η κατάσταση σώθηκε από το τραπεζάκι της εισόδου, όπου εκτός από το μπουκάλι με αντισηπτικό υγρό, υπήρχε και ένα κουτί με γάντια μιάς χρήσης, όπως ορίζει το υγιεινομικό πρωτόκολλο!
Ημαρτον....