Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Αξιωματικός γιά απόπειρα Δολοφονίας Στέφανου Χίου: "Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο"!

stefanos-hios-1.jpg"Δύσκολη" χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές, την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, που δέχθηκε δύο σφαίρες στο λαιμό και τα πλευρά, λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.
Σύμφωνα με όσα είπαν στις "Δικογραφίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι, "υπήρχε οργάνωση στο σχεδιασμό της δολοφονικής απόπειρας, γεγονός, που καθιστά ακόμη πιό δύσκολες  τις έρευνες, καθώς οι δράστες δεν είχαν οργανώσει μονον το χτύπημα, αλλά και τη φυγή τους".
Ηδη συλλέγεται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ εξετάστηκαν και οι πρώτοι μάρτυρες.
Αξιωματικός, που προίσταται των ερευνών είπε στις "Δικογραφίες" ότι, μίλησε γιά λιγο με το δημοσιογράφο, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ, αλλά προς το παρόν αδυνατούν να του πάρουν κατάθεση, καθώς δεν το επιτρέπει ακόμη η κατάσταση της υγείας του.
Ο ίδιος άνθρωπος είπε ακόμη ότι, ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το site του Στέφανου Χίου makeleio.gr:
"Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Η μία πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες». 
Αυτό τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές για την επίθεση στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, λίγο μετά τις 3:00, την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια.
Αμέσως μετά, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ η σύζυγος του δημοσιογράφου, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο σημείο και πήγαν με το αυτοκίνητό του στο «Σισμανόγλειο». Στη συνέχεια, όμως, ο Στέφανος Χίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική".