Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Μοναχός σου χόρευε...


Σε... διαζύγιο κατέληξε η σχέση του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), επί τιμή Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με τον αναπληρωτή του και ομοιόβαθμο επί τιμή Αντεισαγγελέα ΑΠ Παναγιώτη Καραγιάννη.
Πριν καλά - καλά λειτουργήσει το νέο σχήμα της Αρχής, με συνταξιούχους εισαγγελικούς λειτουργούς, γιά πρώτη φορά, στο τιμόνι, επήλθε ρήξη.
Ο κ. Καραγιάννης ήταν προσωπική επιλογή του ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρά Βουρλιώτη, γιά να τον αναπληρώνει, όταν ο ίδιος κωλύεται.
Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Καραγιάννης επικαλείται προσωπικούς λόγους.
Πληροφορίες ωστόσο από ανώτατες δικαστικές πηγές, υποστηρίζουν ότι, οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης του αναπληρωτή Προέδρου της Αρχής Παναγιώτη Καραγιάννη, ήταν οικονομικοί!
Ισως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι, δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία ορίζονται οι αποζημιώσεις των προσώπων, που στελεχώνουν την αρχή, δεδομένου ότι η υφιστάμενη νομοθεσία αφορά εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς και όχι επί τιμή (συνταξιούχους).
Αγνωστο παραμένει, εάν θα αντικατασταθεί ο κ. Καραγιάννης από άλλον συνταξιούχο ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.
Ο κ. Καραγιάννης είχε παραιτηθεί το 2014 από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, ένα μήνα μετά την εκλογή του, αφού στο μεταξύ είχε προαχθεί σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Μάλιστα είχε επικριθεί, γιά τη στάση του αυτή από συναδέλφους του, που θεώρησαν ότι, "πρόδωσε" την εμπιστοσύνη, που του έδωσαν με την ψήφο τους, "ανταλλάσσοντας" την με μιά θέση στον Αρειο Πάγο.
Δικαστικές πηγές, χρεώνουν στον κ. Καραγιάννη ότι, με την αιφνίδια αποχώρηση του από την ηγεσία της Αρχής γιά την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος, πλήττει όχι μόνο την επαγγελματική, αλλά και την προσωπική του σχέση με τον Πρόεδρο της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που μετράει δεκαετίες...