Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Με πειθαρχικό απειλούσαν τους εποχικούς πυροσβέστες, που ήθελαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Σχίνο"!


Η καταστροφική πυρκαγιά στο Σχίνο, ανέδειξε μία ακόμη παθογένεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αφορά τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι παραμένουν
 παροπλισμένοι. 

Οταν ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ομολογεί την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, που κόστισε 40.000 στρέμματα δάσους και δεκάδες καμένα σπίτια, ξεπερνάει τη λογική, το γιατί η πολιτεία δεν έχει εγκρίνει ακόμα τις ώρες και τα εκτός έδρας των 2.500 εποχικών πυροσβεστών, που θα μπορούσαν να συνδράμουν στο 100% τις επίγειες δυνάμεις των πυροσβεστών.
Κι αυτό, παρά τις εκκλήσεις των Σωματείων των εποχικών πυροσβεστών, πριν την έναρξη της αντιπυρικής εποχής, που δήλωναν έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη ακόμα και αφιλοκερδώς!...
Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν στις "Δικογραφίες" εποχικοί πυροσβέστες, "ακόμη και εάν συνέδραμαν στην κατάσβεση της φωτιάς εθελοντικά, θα κινδύνευαν με  πειθαρχικές διώξεις, αφού δεν έχουν εγκριθεί οι ώρες τους"!