Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αντεισαγγελέας ΑΠ, γιά Noor One: "Μη εμπεριστατωμένη η αθώωση και τα ελαφρυντικά"!

Oι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν τα έγγραφα του Αρείου Πάγου, γιά την άσκηση αναίρεσης από την αντεισαγγελέα ΑΠ Αναστασία Δημητριάδη, για το Noor One, με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, λόγω μη εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Βάσει όσων επικαλείται η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός:

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά θα ξανακαθίσουν εκ νέου δύο από τους κατηγορούμενους, που είχαν αθωωθεί στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, μεταξύ των οποίων το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού,  Αιμίλιος Κοτσώνης και ο υποναυλωτής του «Noor 1» Βασίλειος Κουρούβανης.

Παράλληλα, στο ίδιο δικαστήριο θα


ξαναδικαστούν και όλοι οι κατηγορούμενοι, που λάβει ελαφρυντικά στη δευτεροβάθμια δίκη, με αποτέλεσμα να "σπάσουν" οι ποινές των ισοβίων, που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, όπως ο 
 Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο Γεώργιος Μπουρδούβαλης και οι τρεις Τούρκοι, που θα βοηθούσαν στη μεταφορά των ναρκωτικών στο εξωτερικό. 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους καταδίκασε σε 18 έτη κάθειρξη με αποτέλεσμα να έχει ήδη αποφυλακιστεί ο Ευθ. Γιαννουσάκης με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, ήτοι 6,5 έτη κράτηση με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερών εργασίας του στη φυλακή.

Ως προς το απαλλακτικό σκέλος της απόφασης με την οποία αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι:


Υπενθυμίζεται πως ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε απαλλαγεί με «ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε αναφέρει στην ανάγνωση της απόφασης η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη.

Ο Β. Κουρούβανης ο οποίος θα υποναύλωνε το «Noor 1» για τη μεταφορά πετρελαίων από τη Λιβύη στο Ρίο της Πάτρας, είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία (4-1).

Aντίθετα με το δικαστήριο, την ενοχή των Κοτσώνη-Κουρούβανη είχε προτείνει η Εισαγγελέας της Έδρας του δικαστηρίου Βασιλική Βλάχου, κρίνοντας πως μαζί με τους καταδικασθέντες Γιαννουσάκη-Μπουρδούβαλη «ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους. Λόγω των γνώσεων τους ήταν σε θέση να οργανώσουν το σύνολο των ενεργειών για τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα».