Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Αφησαν τους οπαδούς, να... σφάζονται εκεί, που δύο μήνες πριν, έδερναν αθώους πολίτες. (VIDEO)


Ο ποδοσφαιριστής εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη στο Open",  ζήτησε το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Πανιωνίου-Ηλιούπολης, για να διαπιστώσει τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις, γιά τα αιματηρά επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε τις εκθέσεις της Αστυνομίας και του παρατηρητή αγώνα.

Στο στούντιο, η Mαίρη Μπενέα, επεσήμανε ευθύνες Κυβέρνησης και Αστυνομίας, γιά την προχτεσινή τους απραξία, όταν δύο μήνες πριν, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, σε μιά επίδειξη αυθαιρεσίας,  χτύπησαν αθώους πολίτες, που απλά απολάμβαναν τον ήλιο:


ΘΩΜΑΙΔΗΣ: θα πάμε σε ένα θέμα, που το θεωρώ ύψιστης προτεραιότητας, με την εισβολή οπαδών στο γήπεδο Νέας Σμύρνης, μεσούντος κορωνοϊού και είχαμε οπαδούς, ενώ δεν επιτρέπονται στο γήπεδο και άλλα συμπτώματα στη Super League 2 και ετέθη ένα θέμα από τον κ. Χαρδαλιά, το οποίο δεν τον πολυκατάλαβα είναι αλήθεια, από τον υφυπουργό Προστασίας, ο οποίος έλεγε ότι, έπρεπε να τιμωρηθούν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αυτό είναι δουλειά των ανεξάρτητων αθλητικών δικαστών και επίσης η τήρηση της τάξης είναι δουλειά της Αστυνομίας, στην οποία προίσταται ο κ. Χαρδαλιάς. Αλλά θα μας το πει κάποια στιγμή και θα το καταλάβουμε, γιατί είδα και μία κυβίστηση από μέρους του. Δηλαδή την Παρασκευή έλεγε θα αναστείλει το πρωτάθλημα της SL2 και τη Δευτέρα έπαψε να το λέει. Είπε ότι, είναι ικανοποιημένος από τα μέτρα.. Πότε φτιάχτηκε πρωτόκολλο, μέσα στο Σαββατοκύριακο, γιά τη Super League2..., δεν το κατάλαβα ακόμα. Στη Νέα Σμύρνη όμως, δεν είδα τον κ. Χαρδαλιά, να παρεμβαίνει. Δεν τον είδα. Γιατί εκεί, πράγματι υπήρξε κίνδυνος της δημόσιας υγείας και κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας.


ΜΠΕΝΕΑ: Εντυπωσιάζομαι από αυτό, που συνέβη στη Νέα Σμύρνη.
Κυρίως, μου κάνει εντύπωση η στάση της Πολιτείας, που είναι εντελώς διαφορετική εδώ, που έπρεπε να παρέμβει δυναμικά, σε σχέση με τα επεισόδια και με τη στάση της, που χτύπησε αθώους πολίτες, πριν από κάποιο καιρό, όταν χτύπησε αθώους πολίτες στην πλατεία Νέας Σμύρνης, που απλά κάθονταν και απολάμβαναν τον ήλιο. 
Εδώ, που τα κάνανε λίμπα, που ήταν επικίνδυνο, να χαθούν ανθρώπινες ζωές και ποιός ξέρει τι άλλο, η Αστυνομία δεν έκανε κάτι, ενώ ήταν σοβαρό αυτό που έγινε. Και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοίδης και ο αρχηγός της Αστυνομίας και όλοι.
Στη μία περίπτωση δείξανε πολύ μεγάλη ευαισθησία και εδώ, στα επεισόδια;
Δείτε την εκπομπή: