Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Νέα.. Αρχή!


Νέος Πρόεδρος της  Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος θα είναι από την ερχόμενη Τρίτη, ο μέχρι πρότινος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που συνταξιοδοτήθηκε στις 30 Ιουνίου, με αναπληρωτή τον επίσης συνταξιοδοτηθέντα ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Παναγιώτη Καραγιάννη.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα γνωμοδοτήσει την ερχόμενη Τρίτη, για τους δυο εισαγγελικούς λειτουργούς, που θα είναι οι πρώτοι συνταξιούχοι, που θα αναλάβουν τα ηνία της Αρχής. 

Η επιλογή Βουρλιώτη, γιά τη θέση του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα, επιβεβαιώνουν απόλυτα το ρεπορτάζ των "Δικογραφιών", που το είχαν προβλέψει ακριβώς ένα μήνα πριν!


Εγραφαν τότε οι "Δικογραφίες":


Οπου νάναι, Βουρλιώτης νέος Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος!


Eίναι θέμα ωρών, ή και λιγότερο, η ανακοίνωση του ονόματος του νέου Προέδρου της Αρχής, για την Καταπολέμηση Προιόντων από Εγκληματική Δραστηριότητα, γνωστή και ως Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει "κλειδώσει, το όνομα του Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου από την ενεργό υπηρεσία της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου και θα αναλάβει αμέσως μετά.
Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά, από τη γέννηση της Αρχής για το μαύρο χρήμα, που τη θέση θα καταλάβει συνταξιούχος, ή επί τιμή αντεισαγγελέας ΑΠ και όχι εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Η επιλογή του κ. Βουρλιώτη, έχει γίνει με κοινή απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υπουργού Οικονομικών.
Μέχρι την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, θα παραμείνει στη θέση της Προέδρου της Αρχής η Αντεισαγγελέας ΑΠ και Πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Αννα Ζαίρη, η οποία την κατέχει μέχρι σήμερα.

Kαι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί είναι εξαιρετικής ποιότητας και βαθιάς επιστημοσύνης, έχοντας διαγράψει, ο καθένας τη δική του διαδρομή στη Δικαιοσύνη, με βάση τη δύναμη του χαρακτήρα του..