Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Μιλάνε οι πράξεις...


Περισσότερο από την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελαροπούλου, στην εκδήλωση γιά την παρουσίαση Δράσεων, γιά την Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας, που συνδιοργανώθηκε από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας, συζητήθηκε η ΑΠΟΥΣΙΑ του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αλλά κυρίως η ΑΠΟΥΣΙΑ του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.
Οι κακιές γλώσσες το απέδωσαν στο κλίμα, που έχει δημιουργηθεί,
μετά την κίνηση του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη - ο οποίος ήταν παρών - να παραδώσει στον Εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, τον περασμένο Μάιο, λίστα 
500 ποινικών, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας με εκβιάσεις και με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, κάνοντας λόγο γιά "ατιμωρησία".

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε απαντήσει, τότε, εγγράφως,  επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι, οι δικαστές και οι εισαγγελείς  δεν νομοθετούν, αλλά εφαρμόζουν το νόμο. Και ότι, οι αστυνομικοί παίρνουν εντολές μόνο από το Υπουργείο τους.

Ενώ είχε ζητήσει από τον κ. Χρυσοχοίδη, να ενημερώνεται πλέον και ο Αρειος Πάγος, γιά όλες τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, σε όλη την Επικράτεια, ώστε να φροντίζουν οι εισαγγελείς, επίσπευση της προδικασίας και άμεση προσαγωγή σε δίκη.