Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

"Ορφανή" η Αρχή


 "Ορφανή"  θα παραμείνει η Αρχή κατά της Καταπολέμησης Προιόντων από Εγκληματική Δραστηριότητα, γνωστή ως "Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος".

Η μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Αρχής,  Αντεισαγγελέας ΑΠ Αννα Ζαίρη, αποχώρησε από τη Δικαιοσύνη και κατ΄επέκταση και από το ξέπλυμα, λόγω ορίου ηλικίας.

Οι διαδικασίες, γιά την τοποθέτηση του νέου Προέδρου της Αρχής, που όλα συγκλίνουν ότι, θα είναι ο άρτι συνταξιοδοτηθείς Αντεισαγγελέας ΑΠ ε.τ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, γιά λόγους γραφειοκρατικούς.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής ξεπλύματος Αντεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, μπορεί να μην αποχωρεί από τη Δικαιοσύνη, καθώς είναι νεότερος και έχει ακόμη τρία χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότηση του, ωστόσο δεν μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι της, καθώς έληξε και η δική του θητεία.

Βάσει του νέου νόμου, εφόσον η Κυβέρνηση επιλέξει συνταξιούχο Ανώτατο Εισαγγελέα ως Πρόεδρο της Αρχής κατά της Καταπολέμησης Προιόντων από Εγκληματική Δραστηριότητα, η επιλογή αυτή συμπαρασύρει και τον αναπληρωτή, που θα είναι επίσης συνταξιούχος.