Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Στα ράφια της Δικαιοσύνης «αραχνιάζουν» 33 υποθέσεις αθλητικής βίας - Νέος εμπαιγμός με την πασαρέλα υπουργών στον Άρειο Πάγο!


Εναν ακόμη εμπαιγμό επιχειρεί η Κυβέρνηση, για να θολώσει τα νερά στο θέμα της οπαδικής βίας, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι χτεσινές εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, με βάση τις οποίες "ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν σήμερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις οπαδικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο", μόνο σε φιάσκο μπορεί να εξελιχτεί.



Η "συνταγή" αλά... Χρυσή Αυγή, που επιχειρείται από την Κυβέρνηση, με το τσουβάλιασμα όλων των υποθέσεων οπαδικής βίας και διαφθοράς, που έμειναν στα συρτάρια ή κουκουλώθηκαν, έχουν καθαρά επικοινωνιακό σκοπό. Η αναβάθμιση της έρευνας, που αναμένεται να ζητήσουν σήμερα από την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου οι δύο υπουργοί Οικονόμου και Βρούτσης  "με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο", για τις περισσότερε από τις 13 δολοφονικές υποθέσεις οπαδικής βίας, που έχουν προηγηθεί είναι ανεδαφική, καθώς έχουν παραγραφεί λόγω χρόνου, ή δεν έχουν εννιαία νομική βάση, όπως απαιτεί ο νόμος.

Το πιθανότερο είναι ότι, όλο αυτό το επικοινωνιακό σώου της Κυβέρνησης, με την ενοποίηση όλων των υποθέσεων βίας, θα καταλήξει σε μία ακόμη διάψευση, όπως οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου 2022 ότι, ο 19χρονος θα είναι το τελευταίο θύμα.



Κι όμως! Δεκαεπτά μήνες μετά ακολούθησε ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έχασε τη ζωή του σε επεισόδια έξω από το γήπεδο, την παραμονή του ματς της ΑΕΚ με τη Ντυναμό Ζάγκρεμπ, στις 7 Αυγούστου 2023.

Και τότε ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει μέτρα, λέγοντας πως ο Μιχάλης θα είναι το τελευταίο θύμα.

Και τώρα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, με τον 31χρονο αστυνομικό να χαροπαλεύει, χτυπημένος από ναυτική χειροβομβίδα.

Και σε όλα αυτά, ένας ακόμη κύκλος αίματος και τρόμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφορά τις δεκάδες επιθέσεις ή απειλές που δέχθηκαν διαιτητές ή μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας , με βόμβες, δολοφονικές επιθέσεις, φωτιές και χτυπήματα, οι περισσότερες από τις οποίες έμειναν ανεξιχνίαστες.

Επιθέσεις, που για πρώτη φορά, οδήγησαν σε κινητοποιήσεις τους διαιτητές, οι οποίοι κατέβασαν ρολά και δεν σφύριξαν το περασμένο σαββατοκύριακο, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση στο Πανθεσσαλικό, στο ρέφερι Τάσο Παπαπέτρου.

Δεκατέσσερεις νεκρούς οπαδούς θρηνεί ο Ελληνικός Αθλητισμός, σε ένα μεγάλο κύκλο αίματος, που ξεκίνησε το 1983 με το 18χρονο Άρη Δημητριάδη, αθλητή ποδηλασίας, που έπεσε νεκρός έξω από το γήπεδο Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, στις 9/9/1983. Πριν από 39 χρόνια, είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος νεκρός της τυφλής οπαδικής βίας στη χώρα μας. Δέχτηκε επίθεση με μαχαιριές έξω από το γήπεδο Χαριλάου, όταν ρώτησε το σκορ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Στις 26/10/1986 ο Χαράλαμπος Μπλιώνας – 29 ετών, Λάρισα, ήταν ο πρώτος νεκρός σε γήπεδο. Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου πριν από 36 χρόνια ο καθηγητής Χαράλαμπος Μπλιώνας πέφτει νεκρός στις εξέδρες του γηπέδου Αλκαζάρ χτυπημένος στο λαιμό από φωτοβολίδα λίγες μέρες πριν από το γάμο του. Ήταν η πρώτη φορά που είχε πάει στο γήπεδο, τυχαία, γιατί είχε χάσει το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για την Αθήνα.

Ακολουθεί στις 13/1/1991 ο Γιώργος Παναγιώτου – 17 ετών, στην Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι και ο πρώτος ανήλικος νεκρός. Ο 17χρονος Γιώργος Παναγιώτου δέχεται φωτοβολίδα στην κοιλιά κατά διάρκεια συμπλοκής οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια και πέφτει νεκρός.

Την ίδια χρονιά, στις 10/4/1991 ο Ευθύμιος Λιάκας 21 ετών και ο Κώστας Ντόλιας 25 ετών, είναι τα επόμενα θύματα. Στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι δύο φίλοι καίγονται ζωντανοί επιστρέφοντας από την Αθήνα μετά το τέλος του αγώνα κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ – Πανιωνίου. Στο 24ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ένα αυτοκίνητο πλησιάζει στο δικό τους και κάποιος πετά μια βόμβα μολότοφ. Το όχημα γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Δύο χρόνια μετά, στις 12/5/1993, ο Γιώργος Καρνέζης – 25 ετών,  πέφτει νεκρός από θανάσιμη μαχαιριά, λίγο μετά τη λήξη αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ακολουθεί η σφαγή οπαδών στις 29/3/2007. Σε ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Λαυρίου, πέφτει νεκρός ο Μιχάλης Φιλόπουλος – 22 ετών.

Στις 5/9/2011 ο Γιάννης Ρουσάκης – 21 ετών, στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι το επόμενο θύμα. Σε νέο ραντεβού θανάτου αυτή τη φορά στην Κρήτη μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού – ΟΦΗ, ο Γιάννης Ρουσάκης δέχεται διαδοχικές μαχαιριές κατά τη διάρκεια συμπλοκής και καταλήγει.

Ακολουθεί στις 14/9/2014 ο Kώστας Κατσούλης – 46 ετών, στην Αλικαρνασσό Κρήτης. Ο Κώστας Κατσούλης πέφτει νεκρός, τραυματισμένος στο κεφάλι, έπειτα από συμπλοκές μετά τον Αγώνα Εθνικού Πειραιώς και Ηροδότου.

Επόμενος νεκρός ο Νάσος Κωνσταντίνου – 24 ετών, που πέφτει νεκρός στις 4/5/2017 στη Θεσσαλονίκη. Ο Νάσος Κωνσταντίνου προσπαθεί να ξεφύγει από κουκουλοφόρους που του επιτίθενται στην οδό Αγίου Δημητρίου μετά το τέλος του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού. Παρασύρεται από αυτοκίνητο και λίγες μέρες μετά αφήνει την τελευταία του πνοή.

Στη Θεσσαλονίκη πάλι, στις 5/1/2020 ο Βούλγαρος Tόσκο Μποζατζίσκι – 28 ετών, είναι το νέο θύμα, καθώς παρασύρεται θανάσιμα από αυτοκίνητο στην οδό Μαρίας Κάλας όταν προσπαθεί να ξεφύγει από επίθεση ομάδας οπαδών.

Η δολοφονία του Αλκη Καμπανού την 1/2/2022 , στη Θεσσαλονίκη, συγκλονίζει τη χώρα. Ο 19χρονος Άλκης Καμπανός πέφτει νεκρός από μαχαιριές και χτυπήματα οπαδών του ΠΑΟΚ, λίγο έξω από το γήπεδο Χαριλάου, σχεδόν στο ίδιο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο πρώτος νεκρός οπαδικής βίας.
Για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν 12 άτομα, σε ποινές κάθειρξης.

Ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες συνεργούς τους έξω από το γήπεδο της Opap Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της 7ης Αυγούστου, είναι μέχρι στιγμής ο τελευταίος νεκρός.

Ο 31χρονος αστυνομικός, που χαροπαλεύει, καθως χτυπήθηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα, που φέρεται ότι, πέταξε ο 18χρονος οπαδός του Ολυμπιακού, είναι το τελευταίο θύμα της άγριας και τυφλής οπαδικής βίας.
Ενα ακόμη κύκλος αίματος και τρόμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφορά τις δεκάδες επιθέσεις ή απειλές που δέχθηκαν διαιτητές ή μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας , με βόμβες, δολοφονικές επιθέσεις, φωτιές και χτυπήματα, οι περισσότερες από τις οποίες έμειναν ανεξιχνίαστες.

Ενας ακόμη κύκλος βίας, σκοτεινός και χωρίς ονοματεπώνυμο, καθώς οι περισσότερες υποθέσεις έμειναν ανεξιχνίαστες, αφορά τις βομβιστικές και δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος διαιτητών, με «ντου» ακόμη και μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα.

Περισσότερες από τριάντα επιθέσεις επιθέσεις έχουν σημειωθεί εις βάρος διαιτητών, βοηθών, παραγόντων της διαιτησίας (από αρχιδιαιτητή μέχρι απλό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας), από το 2000, μέχρι σήμερα.

Τελευταίο θύμα είναι ο διεθνής διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, που έγινα αποδέκτης απειλών κατά της ζωής του και κατά της ζωής της οικογένειάς του.

Είχαν προηγηθεί δεκάδες επιθέσεις σε διαιτητές, με κορυφαία τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του διαιτητή Θανάση Τζήλου, οι δράστες της οποίας, αλλά κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί, έμειναν στο απυρόβλητο.

Οι επιθέσεις σε βάρος διαιτητών ξεκίνησαν με τη φωτιά στο καθαριστήριο του Γιώργου Δούρου τον Φεβρουάριο του 2000, τον ξυλοδαρμός του διαιτητή Μπάκα τον Μάϊο του 1995, τις σφαίρες στον πρώην διαιτητή Γιάννη Σπάθα, πατέρα του ρέφερι Ηλία Σπάθα, τον Ιούλιο του 2000, τις βομβιστικές επιθέσεις στο φούρνο του διαιτητή και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα και φυσικά τη δολοφονική ενέδρα στο διαιτητή Τζήλο.

Μεταξύ άλλων:

1. Στις 11 Οκτωβρίου 2009, την ώρα του αγώνα Γαλάτσι - Περιστέρι για την Α’ ΕΠΣΑ, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην μοτοσικλέτα μάρκας innova του πρώην διεθνή βοηθού διαιτητή Αντώνη Καρατζίκα, στο πάρκινγκ του γηπέδου, στο Άλσος Βεϊκου. Την 3η αγωνιστική της Super League, ο 35χρονος - τότε - βοηθός ρέφερι ήταν α' βοηθός του Μάριου Λαμπρόπουλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Καβάλα, όπου ακύρωσε γκολ του Λεονάρντο των «ερυθρόλευκων» σε μία φάση που συζητήθηκε πολύ.

2. Στις 19 Οκτωβρίου 2009, σε κατάστημα που βρισκόταν 30 μέτρα από μαγαζί με ορθοπεδικά που διατηρούσε στον Βόλο, ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιώργος Δαλούκας, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα. Οι αρχές είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν μπερδέψει τα μαγαζιά.

3. Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, εν ώρα εργασίας στο κατάστημα «Prince Oliver» στη Θεσσαλονίκη, δύο άγνωστοι έσπρωξαν και χτύπησαν στο πρόσωπο τον πρώην διαιτητή Απόστολο Αμπάρκιολη που εργαζόταν εκεί και αποχωρώντας είχαν κλέψει την ταμειακή μηχανή. Ο πρώην (πλέον) ρέφερι από την Θεσσαλονίκη είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΚΕΔ για τη διαιτησία του σε αγώνα Παναθηναϊκός – Αστέρα Τρίπολης (1-1), όπου δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Βύντρα. Μετά το παιχνίδι ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας είχε δηλώσει ότι ορισμένοι διαιτητές χρειάζονται ... οφθαλμίατρο.

4. Στις 3 Μαρτίου 2010, έξω από το βουλκανιζατέρ του Δημήτρη Καλόπουλου, μία μαύρη σακούλα κίνησε την περιέργεια τού πατέρα του πρώην διεθνή διαιτητή. Όπως αποδείχτηκε, περιείχε εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, δοχείο βενζίνης και καμινέτο που ευτυχώς δεν είχε εκραγεί.

5. Στις 15 Μαρτίου 2010 ο πρόεδρος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου είχε επιτεθεί φραστικά στον βοηθό Λεωνίδα Βασιλειάδη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ώρα που ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο άγνωστοι τον απώθησαν βίαια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι κατά την πτώση. Ο Βασιλειάδης λίγες ώρες νωρίτερα είχε ακυρώσει δύο τέρματα (ένα για κάθε ομάδα) στην αναμέτρηση Λεβαδειακός - Ξάνθη.

6. Τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου 2010 άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο, στον έκτο όροφο της οποίας είχε ταξιδιωτικό γραφείο ο Κύρος Βασάρας.

7. Στις 30 Οκτωβρίου του 2010 τέσσερις κρανοφόροι επιτέθηκαν με γκλομπ στα Καμίνια στον Κύρο Βασάρα. Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής έβγαινε από ταξί κατά επιστρέφοντας από το Ολυμπιακό Στάδιο όπου ήταν παρατηρητής διαιτησίας του Τάσου Κάκου σε ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (2-1). Οι άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοποδήλατα, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Οι κατηγορούμενοι είναι τρεις και η δίκη στο κακουργιοδικείο Πειραιά (μεικτό ορκωτό δικαστήριο) έχει ήδη δύο αναβολές και έχει οριστεί για τις 16/12.

8. Στις 31 Οκτωβρίου 2010, μόλις 1.5 μήνα μετά το επεισοδιακό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη, με το πέναλτι που είχαν κερδίσει οι «πράσινοι» και τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για «έγκλημα κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατά της Ελλάδας» δύο άτομα με κράνη χτύπησαν το κουδούνι της κατοικίας του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα και απείλησαν τον ίδιο και την οικογένειά του.

9. Στις 23 Νοεμβρίου 2010 ο Βασίλης Παμπορίδης καταγγέλλει απειλητικά τηλεφωνήματα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε διαιτητεύσει σε ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ (3-0) όπου ο «δικέφαλος» του βορρά είχε ζητήσει τρία πέναλτι. Ο Παμπορίδης είχε ζητήσει εξαίρεση από τους αγώνες της ομάδας της συμπρωτεύουσας μέχρι το τέλος εκείνης της περιόδου.

10. Στις 19 Ιανουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά άγνωστοι χτύπησαν τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο πρόσωπο και αποχώρησαν με μηχανή. Εκείνη την ημέρα οι διαιτητές περνούσαν από αγωνιστικά τεστ και ο εν λόγω ρέφερι είχε μείνει από τους τελευταίους στο γήπεδο. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια τον περίμεναν δύο άτομα με σκουφάκια, που μπροστά στα μάτια των Κάκου και Κουκουλάκη, τον χτύπησαν με γροθιές και τράπηκαν σε φυγή με μοτοσυκλέτα!

11. Στις 7 Φεβρουαρίου 2011 ο Βασίλης Παμπορίδης αφότου διηύθυνε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στο Κιλκίς, ανάμεσα στον Απόλλωνα Μαυρονερίου και τον Απόλλωνα Πευκοδάσους, βρήκε φθορές στο αυτοκίνητο του όπου μεταξύ άλλων του είχαν χαράξει τη λέξη «Άρης» και είχαν σπάσει τα τζάμια. Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο ρέφερι στην αστυνομία, κατά τη διάρκεια του αγώνα περίπου 30 άτομα που φορούσαν φανέλες της ομάδας της συμπρωτεύουσας του επιτέθηκαν φραστικά. Το περίεργο ήταν ότι εκείνη την περίοδο ο Παμπορίδης είχε διαιτητεύσει μόνο ένα παιχνίδι του Άρη (1-0 την Καβάλα) χωρίς διαμαρτυρίες από τους «κίτρινους».

12. Στις 20 Φεβρουαρίου 2011, κατά την επιστροφή του βοηθού διαιτητή Σπυρίδωνα Τρύφωνα στην Κέρκυρα, μετά το επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, όπου είχε ακυρώσει κανονικό γκολ των «πράσινων» από τον Κώστα Κατσουράνη, άγνωστοι, όχι περισσότεροι από 10, τον περίμεναν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Μόλις τον είδαν κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, ωστόσο επενέβησαν οπαδοί οι οποίοι περίμεναν την αποστολή της Κέρκυρας που επέστρεφε με την ίδια πτήση και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν του Ολυμπιακού, και το επεισόδιο έληξε εν τη γενέσει του, χωρίς πάντως να λείψουν κάποιες «ψιλές».

13. Στις 22 Μαρτίου 2011 άγνωστοι έβαψαν κόκκινο το αρτοποιείο που διατηρεί ο Πέτρος Κωνσταντινέας στην πόλη της Καλαμάτας, μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό 2-1 (13/3). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαμαρτυρηθεί για το πέναλτι που είχε δώσει σε μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στον Βιεϊρίνια από το οποίο ο Βιτόλο είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ.

14. Στις 11 Ιουνίου 2011 έγινε στόχος εμπρηστών το αυτοκίνητο του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα. Το αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne, τυλίχθηκε στις φλόγες όταν άγνωστοι έσπασαν το τζάμι και έκλεψαν ένα laptop, καθώς και άλλα αντικείμενα μικρότερης αξίας και στη συνέχεια πέταξαν ένα στουπί με βενζίνη, βάζοντας φωτιά στο τζιπ, προφανώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Η πυροσβεστική κλήθηκε εγκαίρως από τον Δαλούκα, αλλά η Cayenne υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Το περιστατικό σημειώθηκε στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, όπου είναι το σπίτι του πεθερού του διαιτητή.

15. Στις 7 Οκτωβρίου 2011 ο Κύρος Βασάρας δέχτηκε φραστική επίθεση στο πάρκινγκ του "Γ. Καραϊσκάκης" μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα - Κροατία.

16. Στις 3 Δεκεμβρίου 2011 ο Γιώργος Δαλούκας γίνεται πάλι στόχος. Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο μάρκας BMW, που χρησιμοποιούσε ο πρώην διεθνής διαιτητής και τότε εκτελεστικός διευθυντής της Νίκης Βόλου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου, που ήταν σταθμευμένο απέναντι από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε η οικογένεια Δαλούκα, δίπλα ακριβώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

17. Στις 20 Δεκεμβρίου 2011 λίγα λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, 50 κουκουλοφόροι και κρανοφόροι με λοστούς και ρόπαλα στα χέρια εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιτεθούν στον Δημήτρη Καλόπουλο, στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση 10 μήνες μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων δεν τους επετράπη να χτυπήσουν στον διαιτητή. «Κατά την εκτίμησή μου, οι συγκεκριμένοι άγνωστοι δεν ήταν οπαδοί ούτε της γηπεδούχου ούτε της φιλοξενούμενης ομάδας» είχε αναφέρει ο Καλόπουλος στο φύλλο αγώνα.

18. Στις 26 Ιανουαρίου 2012 άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα. Στο μαγαζί του Μεσσήνιου ρέφερι έγιναν υλικές ζημιές, οι οποίες περιορίστηκαν στον εξωτερικό χώρο και στη τζαμαρία του φούρνου του Κωνσταντινέα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άγνωστοι πέρασαν έξω από το μαγαζί με μηχανάκι πετώντας πέτρες. Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά τον αγώνα πρωταθλήματος της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό όπου η απόφαση του Μεσσήνιου ρέφερι να μην υποδείξει πέναλτι σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Εντιμάρ είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες αντιδράσεις από πλευράς «ερυθρολεύκων».

19. Στις 23 Φεβρουαρίου 2012 εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα. Η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν στον φάκελο της «εγκληματικής οργάνωσης» όπου αναφερόταν ότι του είχε ζητηθεί να ευνοήσει τον Ολυμπιακό από τον τότε νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Θόδωρο Κουρίδη και το τότε μέλος της Ομοσπονδίας Αριστείδη Σταθόπουλο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχικά αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την έκρηξη, η οποία όμως έπειτα από πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου αποσύρθηκε.

20. Στις 26 Απριλίου 2013, παραμονές της ρεβάνς Κυπέλλου Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ, άγνωστοι επισκέφτηκαν τον αδερφό του Ηλία Σπάθα στο Κερατσίνι, στην οικοδομική εταιρία που διατηρεί και έστειλαν απειλητικό μήνυμα στον Πειραιώτη ρέφερι «να προσέχει τα σφυρίγματά του».

21. Στις 20 Αυγούστου 2013 άγνωστοι χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά τον Δημήτρη Καλύβα, τότε μέλος της ΚΕΔ μετά το τέλος των αγωνιστικών τεστ των διαιτητών στο γήπεδο της Φυλής.

22. Στις 24 Ιανουαρίου 2014 άγνωστος επιτέθηκε με σπρέι στον Γιάννη Τσαχειλίδη, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της ΚΕΔ, και προσπάθησε να τον χτυπήσει, έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, τη στιγμή που είχε σταματήσει σε φανάρι με το αυτοκίνητό του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταγγείλει σε διοικητικό συμβούλιο της Super League ότι πίσω από την επίθεση ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

23. Στις 14 Νοεμβρίου 2014 άγνωστοι επιτίθενται στον τότε αναπληρωτή πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χριστόφορο Ζωγράφο. Οι δράστες τον χτύπησαν με λοστό στο σώμα και στο κεφάλι και από το τελευταίο χτύπημα για ένα μόλις χιλιοστό γλίτωσε τον θάνατο ενώ υπέστη κάταγμα στο χέρι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι πίσω και από αυτή την επίθεση ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

24. Στις 11 Μαρτίου 2015 Ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος είχε καταγγείλει ότι λίγες ώρες πριν τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ - Ολυμπιακός άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν με απειλητικά μηνύματα στην είσοδο του σπιτιού του.

25. Στις 17 Οκτωβρίου 2015 άγνωστοι είχαν πάει έξω από το διαμέρισμα του Φραγκίσκου Σωμαρακάκη, μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών στην Super League, πέταξαν κροτίδες και λαδομπογιά στην είσοδο αλλά και φέιγ βολάν με το μήνυμα «ξέρουμε πού μένεις»! Ο Φ. Σωμαρακάκης απουσίαζε από την Αθήνα καθώς βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, για σεμινάριο διαιτησίας

26. Στις 22 Ιανουαρίου 2016: Εισβολή στο ξενοδοχείο Χίλτον από αγνώστους, κατά την διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της ΕΠΣ Αθηνών. Έψαχναν διαιτητές και παρατηρητές οι οποίοι είχαν τραπεί σε φυγή.

27. Στις 6 Μαρτίου 2016 ξέσπασε πυρκαγιά λίγες μέρες μετά το ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ - Ολυμπιακός, στο αυτοκίνητο του παρατηρητή διαιτησίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, Δημήτρη Κύρκου. Ο τελευταίος είχε καταγγείλει ότι είχε δεχθεί φραστική επίθεση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά με κατάθεση του στην πειθαρχική επιτροπή είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε νιώσει τρόμο.

28. Στις 18 Απριλίου 2016 τρεις βοηθοί διαιτητές τραυματίστηκαν από «ντου» αγνώστων στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, που βρίσκεται δίπλα από σύνδεσμο φιλάθλων Παναθηναϊκού, την ώρα σεμιναρίου για τους διαιτητές του λεκανοπεδίου. Ο βοηθός Football League Δημήτρης Σαμοϊλης, είχε ένα σκίσιμο στο φρύδι από ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ο διεθνής βοηθός Γιάννης Τουμπακάρης είχε υποστεί θλάση στο πόδι ενώ ο βοηθός Super League Γιώργος Κουντουρέλης, κάταγμα στον καρπό στο δεξί χέρι.


29. Στις 26 Απριλίου 2016 ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Κύζας είχε καταγγείλει ότι πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-2, επικοινώνησε μαζί του από σταθερό τηλέφωνο άτομο που του συστήθηκε ως «Δημήτρης Μελισσανίδης» και του είπε ότι το μόνο που θέλει είναι να τον σφυρίξει 50-50 μετά από λίγες ώρες και να έχει τον νου του, επειδή σε λίγες εβδομάδες θα αλλάξουν όλα στη διαιτησία. Κι αν θέλει να παραμείνει διαιτητής όταν θα αλλάξουν όλα, θα πρέπει να το αποδείξει με μια δίκαιη διαιτησία στον ημιτελικό. Ο αριθμός σταθερού τηλεφώνου από τον οποίον δέχθηκε την κλήση ο Κύζας δεν παραπέμπει σε γνωστούς εταιρειών, γραφείων ή προσώπων που να σχετίζονται με τον Δημήτρη Μελισσανίδη…

30. Στις 6 Νοεμβρίου 2016 άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας που διαμένει το πρώην (πλέον) μέλος της ΚΕΔ, Γιάννης Τσαχειλίδης, που βγήκε στο μπαλκόνι και είδε δυο άνδρες που άρχισαν να τον απειλούν με φράσεις («θα σε γ…, δεν γλιτώνεις»).

31. Στις 9 Νοεμβρίου 2016 στο σπίτι του πρώην (πλέον) προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα ξεσπάει πυρκαγιά. Η πυροσβεστική αποκλείει το βραχυκύκλωμα και εξετάζει όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα όπως αυτό η πυρκαγιά να έχει προκληθεί από ανθρώπινο παράγοντα. Ο αρχιδιαιτητής ήταν έτοιμος να ανακαλέσει την παραίτηση του όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ Δημήτρης Καλύβας και Γιάννης Τσαχειλίδης.

32. Στις 2 Οκτωβρίου 2017 ο διαιτητής, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, έκανε καταγγελία σε σε ΓΑΔΑ και ΔΕΑΒ για ενέδρα που του έστησαν κουκουλοφόροι με μηχανάκια έξω από το γήπεδο της Ηλιούπολης. Ο ρέφερι του Συνδέσμου Αθηνών κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι τέσσερις κουκουλοφόροι με μηχανάκια του είχαν στήσει ενέδρα στο γήπεδο, όπου σφύριζε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος. Ο ίδιος αντιλήφθηκε έγκαιρα την παρουσία τους και διέφυγε μέσω άλλου δρόμου. Εν συνεχεία, πήγε στην ΓΑΔΑ, κάνοντας καταγγελία και ενώ το θέμα πήγε και στην ΔΕΑΒ.

33. Στις 19 Δεκεμβρίου 2018, θύμα δολοφονικής επίθεσης, όπως υποστήριξαν και οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της θεσσαλικής πόλης, έπεσε ο Θανάσης Τζήλος, στη Λάρισα. Ο διεθνής ρέφερι ξύπνησε για να πάει στην τεχνική εταιρία, στην οποία δουλεύει ως πολιτικός μηχανικός, όπως κάνει κάθε ημέρα. Επιβιβάστηκε στο όχημά του λίγο μετά τις 09:00. Πριν ξεκινήσει, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία τεσσάρων κουκουλοφόρων, αυτοί τον προσέγγισαν και έσπασαν με λοστούς τα τζάμια του οχήματος. Στη συνέχεια έβγαλαν από το αυτοκίνητο τον Έλληνα διεθνή ρέφερι και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν στο δρόμο. Αξίζει να επισημανθεί ότι όλα αυτά έγιναν σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, υπό το βλέμμα περαστικών και κατοίκων της θεσσαλικής πόλης. Αυτοί ήταν που κάλεσαν την Αστυνομία.