Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Δεν πέθανε από κορωνοϊό ο κρατούμενος στο Μαλανδρίνο

Σε πνευμονικό οίδημα και όχι σε κορωνοϊό οφείλεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο θάνατος 36χρονου αλλοδαπού κρατούμενου στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας, που είχαν αποκαλύψει οι "Δικογραφίες".

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 36χρονος αλλοδαπός κρατούμενος απεβίωσε τη Δευτέρα (20-04-2020) στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.


Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, μετά τη χθεσινή (22-04-2020) νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου.
Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση της ως άνω Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, η εξέταση δείγματος για τον κορονοϊό Covid-19 είναι αρνητική.
Σημειώνεται ότι ο θανών, από τη Μεγάλη Παρασκευή, είχε αναφέρει ενοχλήσεις σε δόντι του, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση) και είχε προγραμματιστεί εξέτασή του από οδοντίατρο σε τοπική δημόσια δομή υγείας την προηγούμενη Τρίτη (21-04-2020).
Σύμφωνα με το Αποκλειστικό δημοσίευμα των "Δικογραφιών":


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ? Μετά τη Θήβα και δεύτερος κρατούμενος νεκρός στο Μαλανδρίνο!

Aγρια δολοφονία στο Μαλανδρίνο: Τρεις μαχαιριές δέχθηκε ο άτυχος ...ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Στο... κόκκινο πάλι οι φυλακές της χώρας, καθώς διερευνάται εάν πέθανε από κορωνοϊό, ή από άλλη αιτία δεύτερος κρατούμενος, ο οποίος  βρέθηκε νεκρός σήμερα, στις φυλακες Μαλανδρίνου, δέκα μέρες μετά από το θάνατο 35χρονης, έγκλειστης στις φυλακές  Ελαιώνα Θήβας, που είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.
Στις φυλακές Μαλανδρίνου – με Αλκέτ Ριτζάϊ και άλλους «σκληρούς ...Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών", πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, πατέρα 5 παιδιών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κρατούμενος (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση των Δικογραφιών"), υπέφερε επί πέντε ημέρες από πόνους στη στοματική κοιλότητα και μάλιστα είχε πρηστεί.
Σύμφωνα με καταγγελίες συγκρατουμένων του, οι υπεύθυνοι της φυλακής δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, επικαλούμενοι ότι, δεν γίνονται μεταγωγές.
Για τα αίτια του θανάτου του, δενεργείται νεκροψία, νεκροτομή.