Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Μάσκες: Να ποιός είναι ο κίνδυνος!

Μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο, που εστάλη στις "Δικογραφίες" από αναγνώστη της στήλης, γιά τη χρήση μασκών, για τον κορωνοϊό, που ανέλαβε, να κατασκευάζει επιχειρηματίας στη Λάρισα, που όπως αναφέρεται "είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη".

Στο κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε και στο facebook, με τη φωτο, που βλέπετε, αναφέρεται:
"Οι μάσκες έγιναν αναγκαίες και τις κατασκευάζει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη
Τι συνέβη ξαφνικά; Πώς ένας επιχειρηματίας-ορθοδοντικός από τη Λάρισα, εμφανίζεται ως ο σωτήρας της χώρας γιατί κάνει μάσκες τις οποίες προμηθευόμαστε έτσι κι αλλιώς από την Κίνα και άλλες χώρες με ελάχιστα λεπτά;ι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, 
Ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, (αριστερά στη φωτο), είναιι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, . Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου".

Για τις "Δικογραφίες" το θέμα δεν είναι, εαν ο επιχειρηματίας, που κατασκευάζει τις μάσκες, είναι φίλος πολιτικών της κυβέρνησης, ή της αντιπολίτευσης, γιατί αυτό από μόνο του, δεν είναι ενοχοποιητικό στοιχείο.
Μακάρι, να επιστρέψει και να γιγαντωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και η ελληνικη βιομηχανία και εαν, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν "σκοτεινά σημεία", ή "μαύρα ταμεία", ας τα ψάξει και ας τα βρει ο εισαγγελέας.
Το θέμα είναι αλλού και οι "Δικογραφίες" το έχουν επισημάνει εδώ και μέρες:
https://dikografies.blogspot.com/2020/04/blog-post_72.html
Διερωτώμενες:
"Με δεδομένο επίσης ότι, οι μάσκες αυτές είναι μιάς χρήσης και πρέπει, να εναλλάσονται συχνά, πόσες μάσκες χρειάζεται μιά οικογένεια, την ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα?".
Γιατί, μπροστά στην απειλή του προστίμου των 150 ευρω, εάν δεν φοράς μάσκα, μην φτάσουμε, σε περιπτώσεις, όπου κάποιοι - ελλείψει χρημάτων - θα φοράνε την ίδια μάσκα... 20 φορές!
Γιατί τότε ο κίνδυνος θα είναι ακόμη μεγαλύτερος..