Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Δεν βρέθηκε ακόμη το... φάρμακο για τις αναβολές δικών!

Αν και γιατρός ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, παραμένει... αγιάτρευτο  πρόβλημα, για τη Δικαιοσύνη το, εάν οι αναβολές δικών, λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, θα πρέπει να ανακοινώνονται με δικαστές στην έδρα, ή χωρίς δικαστές, από το γραμματέα του δικαστηρίου.
Η νέα ΚΥΑ δεν το εξειδικεύει και ο προβληματισμός παραμένει, καθώς η ηγεσία του Αρείου Πάγου επιμένει στα αναφερόμενα στο Σύνταγμα και στη Δικονομία, σύμφωνα με τα οποια και οι αναβολές είναι δικαστικές αποφάσεις και πρέπει να ανακοινώνονται απο τον πρόεδρο του δικαστηρίου.
Από την άλλη πλευρά, πολλοί δικαστές και εισαγγελείς, που φοβούνται τον κορωνοιό, αποφασίζουν οικεία βουλήσει, να μην ανεβαίνουν στην εδρα, γιά τις αναβολές, αλλά να το ανακοινώνει ο γραμματέας, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι πιεζόμενοι από τους προισταμένους τους και από τον κίνδυνο πειθαρχικού, τηρούν κατά γράμμα τη Δικονομία.
Ολα αυτά μέχρι να βρεθεί κάποια λύση, πιό "στέρεη", προκειμένου να εξαλειφθεί και ο κίνδυνος, να ακυρωθούν στο μέλλον ως μη νόμιμες, αποφάσεις αναβολής δικών με ανακοίνωση από το γραμματέα.