Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνελήφθησαν τρεις, με 220 αφίσσες στοχοποίησης δημοσιογράφων


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μιά συγκλονιστική εξέλιξη αποκαλύπτουν οι "Δικογραφίες", για την υπόθεση, με τις αφίσες, στις οποίες εν είδει... επικύρηξης, αναγράφονταν χυδαία συνθήματα, με τα πρόσωπα τεσσάρων αθλητικών συντακτών και ενός δικηγόρου, που μετείχαν σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών", εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, που φέρονται ότι, έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν 220 αφίσες, ίδιες αυτές, με τους "επικυρηγμένους" δημοσιογράφους, με τις οποίες γέμισαν οι δρόμοι του Πειραιά, στις 7 Μαίου.
Στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έλληνες, 27, 23 και 22 ετών, βρέθηκαν επίσης σύνεργα αφισσοκόλλησης, πινέλα και κόλλα.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη τους οφείλονται στην έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, ο οποίος είχε δώσει παραγγελία, γιά προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελία ότι, οι αφίσσες παρέμεναν στους τοίχους του Πειραιά, παρά τις αντιδράσεις και το θόρυβο, που προκλήθηκε από τα περιστατικά αφισσοκόλησης, γιά τα οποία μάλιστα ειχε ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για στοχοποίηση δημοσιογράφων. 
Στο πλαίσιο της παραγγελίας του κ. Σπηλιώτη, με συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α και της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., την περασμένη Τετάρτη 13 Μαίου, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης - Ελληνικού, με τους τρείς επιβαίνοντες.
Σε έλεγχο, που έγινε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 220 αφίσσες, τύπου... Αγρια Δύση, ίδιες με αυτές, που είχαν τοιχοκολληθεί, ακόμη και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι οποίες  εμφάνιζαν τα πρόσωπα, του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της εκπομπής "Δίκη στο Οpen" και του blog της "Δίκης" Κυριάκου Θωμαίδη, ο οποίος αρθρογραφεί στο SDNA, ενω επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές εκπομπές στον "Σπορ Fm" και στο "Μετρόπολις", του επικεφαλής του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, του εκδότη της Live Sport και παρουσιαστή των εκπομπών στο SDNA, Βασίλη Βέργη, του Άρη Ασβεστά, που συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκπομπή, ήταν στέλεχος του SDNA και σήμερα εργάζεται στον Sport FM, καθώς και του νομικού Τάκη Μπαλτάκου, που ασχολήθηκε με την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού, περί πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.
Με εντολή του αθλητικού εισαγγελεα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, οι τρεις επιβάτες του ΙΧ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ οι αφίσσες κατασχέθηκαν, για να αποτελέσουν πειστήρια.
Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισσών στο αυτοκινητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα.
Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, με ποιόν τρόπο οι τρεις συλληφθέντες συνδεόνται με την υπόθεση της αφισσοκόλλησης και της στοχοποίησης των δημοσιογράφων και του δικηγόρου, προκειμένου, να αποκαλύψουν, αν ήταν δικές τους οι αφίσσες, ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου.
Οι τρεις νεαροί με τις 220 αφίσσες - επικύρηξης θα κληθούν, να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα αδικήματα, για τα οποία ήδη διενεργείτο έρευνα απο την Εισαγγελια της Αθηνας.
Επιπλέον, η δικογραφία για τα περιστατικά αφισσοκόλλησης, που είχε σχηματιστεί με παραγγελία του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών κ. Σιμιτζόγλου, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Περαιά και συσχετίστηκε με τη δικογραφία, που άνοιξε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά κ Σπηλιώτης, για τους τρεις συλληφθέντες με τις 220 αφίσσες.
Τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι:
-Υποκίνηση βίας (αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)
- Aπειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019), 

- Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και 


- Παράνομη αφισοκόλληση ( νομος 2946/2001).
Η υπόθεση με τις αφίσσες  στοχοποιησης δημοσιογράφων είναι πλέον στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, καθώς υπάρχει η πεποιθηση ότι, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγήσουν τις Αρχές στους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς της πράξης.
Παρεπιπτόντως, τα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία Σιμιτζόγου, δεν έδειξαν τίποτα!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Eλπίζουμε οι "συνάδελφοι", που θα αντιγράψουν το ρεπορταζ των "Δικογραφιών", να αναφέρουν την πηγή!