Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ο Παπαγγελόπουλος στη Βουλή, για τη διεύρυνση του εναντίον το κατηγορητηρίου

Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όπου κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας, λόγω κορωνοϊού, ξεκινάει η συζήτηση της πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. για την διεύρυνση του εναντίον του κατηγορητηρίου.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη 20 Μαΐου, όπου η απόφαση για διεύρυνση ή όχι του κατηγορητηρίου αναμένεται να ληφθεί με μυστική (αυτοπρόσωπη) ψηφοφορία.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί παρουσία μέχρι 60 βουλευτών στην αίθουσα, τις αποστάσεις ασφαλείας και τη 15λεπτη διακοπή της συζήτησης ανά τρίωρο για λόγους υγιεινής. Θα τοποθετηθούν αρχικά οι εισηγητές των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι, ενώ προσδιορίστηκε και κύκλος 12 ομιλητών (πέντε από τη Ν.Δ., τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα άλλα κόμματα). Αναμένεται να παρέμβουν οι πολιτικοί αρχηγοί και, βεβαίως, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος.
Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Οι βουλευτές θα εισέρχονται στην αίθουσα της Ολομέλειας ανά πέντε ομάδες των 60 βουλευτών και θα έχουν στη διάθεσή τους μία ώρα για να ψηφίσουν.