Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Πως έγιναν... Μαλδίβες οι φυλακές Χανίων!

Σε... εξάστερα έχουν μετατραπεί κάποιες φυλακές, επί Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. 

Ορισμένες, μάλιστα, όπως στα Χανιά, θυμίζουν... Μαλδίβες!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι, καθώς σύμφωνα με  καταγγελία τους στις "Δικογραφίες",  για την αγορά  περίπου 27  κιλών κρέατος, για το αυριανό... γλέντι στις φυλακές, ενόψει 15Αυγουστου, φέρονται να πληρωσαν χαράτσι 42 ευρώ, επιπλέον της τιμής του κρεοπωλείου.

Οπως προκύπτει από την απόδειξη αγοράς, γιά 3 κιλα και 220 γραμ. λουκάνικα, 3 κιλά και 310 γραμ. μοσχάρι, 7 κιλά και 190 γραμ. κοτόπουλα και 12 κιλά και 900 γραμ. αρνί, από 134,74, ευρώ, που κοστιζαν, τους χρέωσαν 174,66 ευρώ....

Αγνωστο ακόμη, πως και γιατί..

Κρατούμενοι, που επικοινώνησαν με τις "Δικογραφίες", ισχυρίτηκαν οτι, η απάντηση, που έλαβαν από την υπηρεσία της Φυλακής ήταν ότι, επρόκειτο για Φ.Π.Α 35%. Εξέφρασαν ωστόσο την απορία: Ο φόρος προστιθέμενης αξίας δεν ενσωνατώνεται στις τιμές πώλησης?

Στο κείμενο διαμαρτυριας - καταγγελιας του, κρατούμενος ανέφερε:

"Τριάντα πέντε ευρώ Φ.Π.Α πλήρωσα..Καταστροφή, δεν μπορώ να πιστέψω. Εγώ με ό,τι ξέρω οτι, στις φυλακές, γενικώς είναι λίγο πιό φτηνά. Ενα σας λέω. Εδώ στα Χανιά, μας έχουνε κατασφάξει με τις τιμες. Λες και ζούμε στις  Μαλδίβες και όχι στις φυλακες...".