Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ανώτατη Δικαστής κατακεραυνώνει τους "λίγους" δικαστές, που "παίζουν μπάλα, με συμπαίκτες πολιτικούς και παράγοντες της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας"!!


Με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη, με πρόσφατο την παραίτηση του Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος κατήγγειλε πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση και απόπειρα δωδοδοκίας του, για να αποκλείσει το κόμμα "ΕΛΛΗΝΕΣ", Ανώτατη Δικαστής ε.τ. στρέφει τα πυρά στους "λίγους", όπως τους χαρακτηρίζει συναδέλφους της, που "αρέσκονται", όπως λέει στο "σπορ του ποδοσφαίρου, παίζοντας μπάλα, με συμπαίκτες πολιτικούς και παράγοντες της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας;;;"!

Mάλιστα τους προτρέπει: "Αν αυτό συμβαίνει, γιατί δεν αποχωρούν, εκουσίως από το δικαστικό σώμα και ας παίξουν το προσφιλές τους σπορ, σε όποιο γήπεδο και με όποιους συμπαίκτες επιθυμούν.
Θα τους ευχηθώ, από καρδιάς και πρωταθλητές στο Μουντιάλ"!

Στο κείμενο της, που το τιτλοφορεί "Οι λίγοι (ποσοτικώς ή ποιοτικώς) κάνουν πάντοτε κακό" και μάλιστα το υπογράφει, η Πρόεδρος Εφετών Θωμαίτσα Πατρώνα, αναφέρει:

"Για μία ακόμη φορά, η Δικαιοσύνη στη σέντρα, για μία ακόμη φορά κανιβαλλίζεται.

(Μέχρι και δικαιοσύνη Τσαουσέσκου χαρακτηρίστηκε).

Ποιός φταίει;;; Να τολμήσω να απαντήσω;;;Μήπως φταίει μερίδα των λειτουργών της, που αρέσκονται στο σπορ του ποδοσφαίρου, παίζοντας μπάλα, με συμπαίκτες πολιτικούς και παράγοντες της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας;;;

Αν αυτό συμβαίνει, γιατί δεν αποχωρούν, εκουσίως από το δικαστικό σώμα και ας παίξουν το προσφιλές τους σπορ, σε όποιο γήπεδο και με όποιους συμπαίκτες επιθυμούν.

Θα τους ευχηθώ, από καρδιάς και πρωταθλητές στο Μουντιάλ!

Το να διασύρουν όμως το θεσμό της Δικαιοσύνης και τους λειτουργούς της, που στην πλειονότητά τους είναι εργατικοί, συνεπείς και αξιοπρεπείς, στο ΒΩΜΟ των προσωπικών τους φιλοδοξιών, επιδιώξεων και συμφερόντων, είναι κυνικός αμοραλισμός.

Θωμαίτσα Πατρώνα. Πρόεδρος Εφετών ετ."

YΓ: Την εικόνα της Δικαιοσύνης, που... κρυφοκοιτάει, επέλεξε η ίδια η ανώτατη δικαστής κ. Πατρώνα.