Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ολοκληρώνεται η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων


Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, που ξεκίνησε από χτες το πρωί.

Συνεργεία με 120 άτομα - δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους - εργάζονται από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η επανακαταμέτρηση και η επαλήθευση των αποτελεσμάτων.

Αύριο αναμένεται, να ξεκινήσει η επανακαταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων βουλευτών, ενώ θα ακολουθήσει από τον Αρειο Πάγο η ανακήρυξη των εκλεγέντων, γιά το σχηματισμό της νέας και βραχύβιας Βουλής, η οποία αναμένεται να διαλυθεί αμέσως, γιά να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Υποδειγματικά διεξήχθη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η εκλογική διαδικασία και η παράδοση των σάκων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με τα ψηφοδέλτια και το εκλογικό υλικό, που ξεκίνησε από την Κυριακή το βράδυ και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Δεκαέξι... ξεχασιάρηδες δικαστικοί αντιπρόσωποι παρέδωσαν σήμερα Τρίτη, με καθυστέρηση δύο ημερών, τους σάκκους με το εκλογικό υλικό από εκλογικά τμήματα της Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Πρωτοδικείου της Αθήνας Χριστόφορος Λινός δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στο Πρωτοδικείο, ενώ επεσήμανε ότι, φέτος για πρώτη φορά, σε συνεννόηση με την Τροχαία, είχε ληφθεί μέριμνα για να παρκάρουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.