Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Δημήτρης Οικονόμου: Ο Πρόεδρος, που "νοικοκύρεψε" το Εφετείο της Αθήνας!



Και ώ του θαύματος!

Το Εφετείο της Αθήνας απέκτησε καθίσματα στους χώρους έξω από τις δικαστικές αίθουσες και στους έξι ορόφους, όπου λειτουργούν ακροατήρια.


Γερά και ολοκαίνουρια μεταλλικά καθίσματα, στα οποία κάθονται διάδικοι, μάρτυρες και δικηγόροι και δεν κινδυνεύουν να πέσουν, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, με όσους ανυποψίαστους αποτολμούσαν να καθίσουν, στα παλιά και ξεχαρβαλωμένα παγκάκια, τις ατέλειωτες ώρες αναμονής έξω από τις δικαστικές αίθουσες.



 Υπεύθυνος γιά τον αέρα ανανέωσης, που πνέει το τελευταίο διάστημα, στο μεγαλύτερο Εφετείο της χώρας, είναι ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του, Πρόεδρος Εφετών Δημήτρης Οικονόμου.

Ο Ανώτατος Δικαστής, ο οποίος προτίμησε να μην... ανέλθει ιεραρχικά στον Αρειο Πάγο, αλλά να παραμείνει επί των επάλξεων και να ηγηθεί της Διοίκησης του Εφετείου ως Πρόεδρος, όπου και εξελέγη με τις ψήφους των συναδέλφων του από τον περασμένο Οκτώβριο, έκανε σημαντικά βήματα προόδου σε θέματα καθημερινότητας, που μέχρι τώρα στέναζαν τα δικαστήρια.


Δεν είναι μόνο τα καινούρια παγκάκια, που έδωσαν εικόνα πολιτισμού στο Εφετείο.

Το... Λίφτινγκ επεκτάθηκε και στην αίθουσα δικαστών στον 7ο όροφο του Εφετείου, που μέχρι πρόσφατα ήταν κατειλημμένη από βουνά δικογραφιών!


Με μέριμνα του Προέδρου του Εφετείου Δημήτρη Οικονόμου, βρέθηκε χώρος στο κτίριο, όπου αποθηκεύονται και αρχειοθετούνται οι δικογραφίες, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η αίθουσα δικαστών.


Αποτελεί μάλιστα και χώρο Τέχνης, καθώς κοσμείται από πίνακες ζωγραφικής, που έχει δημιουργήσει δικαστές, οι οποίοι έχουν παραχωρήσει τα έργα τους, ορισμένα από τα οποία όπως τα παρακάτω, ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί.



Και το σημαντικότερο:

Το... μαρτύριο των δικαστών, που μετέφεραν με καροτσάκια σούπερ μάρκετ βουνά δικογραφιών στα σπίτι τους, για να τις μελετήσουν και να βγάλουν αποφάσεις, πήρε τέλος!

Με έναν έξυπνο τρόπο επιλύθηκε ο βραχνάς της μεταφοράς των δικογραφιών.


Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Εφετείου Δημήτρη Οικονόμου, οι δικαστές παραχώρησαν το ποσόν των περίπου 50 ευρω, που έπαιρναν κάθε χρόνο ως μέρισμα από τις διαιτησίες. Με το ποσόν αυτό, που αποτελεί ένα είδους αποθεματικού, μισθώνονται ταξί, που μεταφέρουν τις δικογραφίες στα σπίτια των δικαστών.