Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

"Σφάζονται"... οι φοροδιώκτες, τη γλυτώνουν οι μεγαλοφοροφυγάδες!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μετά από τη λίστα Λαγκάρντ, που διά στόματος  του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή είναι πλέον άχρηστη, με... ταφόπλακα κινδυνεύουν μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και δικογραφίες στοιχηματικών εταιριών, γεγονός που σηματοδοτεί τεράστια απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία .
Κι ενω οι εισαγγελείς φορολογικών υποθέσεων εκπέμπουν σήμα κινδύνου, για το ενδεχόμενο παραγραφής  μεγάλων ποινικων δικογραφιών, μεταξύ των οποίων και στοιχηματικών εταιριών, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες  των «Δικογραφιών», ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ... «σφάζονται», για το ποιός θα επιβάλλει δικό του διευθυντή στην Δ.Ε.Ο.Ε (Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος), τη νεα υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που ενω έχει συσταθεί, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη!..
Αυτό υποστηρίζουν έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η  κόντρα... κορυφής, που σοβεί εδώ και καιρό μεταξύ των δύο φοροδιωκτικών μηχανισμών, γιά το πρόσωπο του διευθύνοντα τη Δ.Ε.Ο.Ε,  είναι ένας απο τους λόγους, που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η νεοσυσταθείσα υπηρεσία, που ουσιαστικά αντικατέστησε το ΣΔΟΕ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εδω και καιρό είναι έτοιμα 80 καινούρια γραφεία στο κτίριο του ΣΔΟΕ, με ολοκαίνουργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που έστειλε η ΓΓΔΕ, αλλά το... opening του νέου φοροδιωκτικού μηχανισμού αναβάλλεται από βδομάδα σε βδομάδα.
Με δεδομένο μάλιστα ότι, έχουν ήδη ξεκινήσει τα... μπάνια των υπαλλήλων, από Σεπτέμβρη και βλέπουμε...
Ολα αυτά, όταν περισσότερες απο 4.000 δικογραφιες βρίσκονται στα αζήτητα, με ευθύνη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και της κυβέρνησης, που εδώ και τρισιμισι χρόνια υποτίθεται ότι, ενεργοποιεί την νεα υπηρεσια, που αντικατέστησε το ΣΔΟΕ, η οποία μέχρι τωρα εκκρεμούσε στα χαρτιά.
Ολα τα παραπάνω αποτυπώνονται σε έγγραφο, που εστάλη στην εισαγγελεα Αρείου Πάγου Ξένια Δημητριου απο τους Οικονομικούς Ειςαγγελεις, με το οποιο την ενημερώνουν για μαζική επιστροφή "απεραίωτων" ποινικών δικογραφιών και ζητούν την παρέμβαση της.
Στο έγγραφο επισημαίνεται οτι " οι εισαγγελεις οικονομικού εγκλήματος δεν παραγγέλλουν πλέον στην ΑΑΔΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και προανάκρισης, για αδικηματα, που χρήζουν φορολογικού ελέγχου".
Και συνεχίζουν στο έγγραφο τους: "Ο νόμος, που τροποποιήθηκε το 2018 ορίζει οτι, η εκτέλεση αυτών των παραγγελιών ανατίθεται πλέον σε υπηρεσια εκτός της ΑΑΔΕ με ειδικούς προανακριτικους υπαλλήλους και εποπτεύεται απο τον εισαγγελεα οικονομικού εγκλήματος. Η υπηρεσια αυτη ειναι η Δ.Ε.Ο.Ε (Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος), η οποία υπάγεται στο Υπουργειο Οικονομικών".

ΤΟ... ΚΟΛΠΟ

Προσέξτε τώρα το "κόλπο... γκροσο":
Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, στους εισαγγελείς δεν έχει καταστεί γνωστό, εαν εχει συσταθεί η Δ.Ε.Ο.Ε, προκειμένου να αποστέλλουν εκει τις ποινικές δικογραφιες φορολογικού ενδιαφέροντος.
Με αυτο τον τροπο προκαλείται άνευ προηγούμενου σύγχυση, καθως όλες οι εκκρεμείς και μη περαιωθείσες εισαγγελικές παραγγελίες σχετικά με ποινικές, φορολογικές και οικονομικές υποθέσεις, επιστρέφονται μαζικά από την ΑΑΔΕ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνων.
Στο εισαγγελικό έγγραφο επισημαίνεται οτι: "Για τις φορολογικού χαρακτήρα ποινικές υποθέσεις, απαιτείται απαραιτήτως η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για την άσκηση ποινικής δίωξης".
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μηνυτήρια αναφορά απαιτείται η υποβολή ολοκληρωμένης φορολογικής πορισματικης αναφοράς, η οποία μεχρι σημερα δεν έχει γινει, για καμμία υπόθεση απο τις εκκρεμείς.
Αυτο εχει αποτέλεσμα, να μένουν δεμένα τα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών και να μην μπορείς να προχωρήσει το έργο τους, ενω ο χρόνος τρέχει για τις εκκρεμείς φορολογικές δικογραφιες, με αποτέλεσμα πολλές απο αυτες, να οδεύουν προς παραγραφή των αδικημάτων, που ισοδυναμεί με απαλλαγή των μεγαλοφοροφυγαδων.

Το καθοριστικό σημειο του εισαγγελικού εγγράφου ειναι η επισήμανση του κινδύνου παραγραφής, καθως πολλές υποθέσεις, οπως υπογραμμίζεται, "φέρουν παλαιό χρονο τελέσεως":
"Επειδη εις το τμήμα Φορολογικών και Οικονομικών Υποθεσεων  της Εισαγγελιας Πρμωτοδικων Αθηνων εχουν επιστραφεί μαζικά, περί των 45 μη περαιωμένων φορολογικών και οικονομικών υποθέσεων, ορισμένες δε εξ αυτών φέρουν παλαιό χρονο τελέσεως, σας καθιστώ τούτο γνωστό με την παρούσα αναφορά μου υπο την επισήμανση, πως συμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 1 Ν. 4174/2013 ως αντικαταστάθηκε δια του άρθρου 8Ν. 4337/2015, η μόνη αρμόδια υπηρεσια εις την οπόια δυνάμεθα να διαβιβάσουμε τις εν λόγω δικογραφιες, για την ολοκλήρωση του φορολογικού Ελέγχου και η οποία τυγχάνει  αρμόδια υποβολής μηνυτήριας αναφοράς βάσει του ελέγχου αυτού, ειναι η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έως ότου συσταθεί η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, ενω το ΣΔΟΕ τυγχάνει αρμόδιο μονο για υποθέσεις, υπεξαίρεσης, νομιμοποίησης εσόδων κλπ., κατα των φορέων του Δημοσίου. Γινεται αντιληπτό λοιπόν οτι, σε σχετικές υποθέσεις διερεύνησης αδικημάτων φοροδιαφυγής και αδικημάτων περιουσιακής ζημιάς κατα του ελληνικού δημοσίου, πρέπει να υπάρξει προανακριτική συνεργασία και των δυο αυτών υπηρεσιών, δηλαδη της Δ.ΕΟ.Ε και του ΣΔΟΕ".