Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

"Ικανός για όλα ο Μπέος, αλλά όχι να κάτσει, να χάσει η ομάδα του..."

"Για όλα σας έχω ικανό. Αλλά να παρετε χρήματα, για να στήσετε την ομάδα σας και να κάτσετε να χάσετε, όχι".
Η ατάκα της ημέρας στη δικη του "Κοριοπολις".
Με αυτη την φράση απάντησε ο Κυριάκος Θωμαίδης στον Αχιλλέα Μπέο, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η δίκη για τα στημένα ματς.
Οταν ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ρώτησε τον δημοσιογράφο, εαν είναι πεπεισμένος οτι, δωροδόκησε ή δωροδοκήθηκε, ο Κυριάκος Θωμαίδης απαντησε: "Για όλα σας έχω ικανό. Αλλά να παρετε χρήματα, για να στήσετε την ομάδα σας και να κάτσετε να χάσετε, όχι".
Η δίκη για τους στημένους ποδοςφαιρικους αγώνες συνεχίστηκε  με την κατάθεση του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη, ο οποίος είχε αναδείξει την υπόθεση του Κοριόπολις.
Στην κατάθεση του μίλησε για ανεπάρκεια στη δικαστική έρευνα και για κενά στην ανάκριση, ενώ σε ερωτήσεις του δικαστηρίου υποστήριξε ότι, σε ενα στημένο ποδοσφαιρικό αγώνα,  " ακομη και εαν ειναι στημένοι οι 10 παίχτες, μπορεί να το χαλάσει ο 11ος"
Συνήγορος υπεράσπισης: Αυτό είναι θεωρία 
Θωμαίδης: Δεν  ειναι θεωρία. Ειναι πραγματικό. Γίνονται αυτα.
Και συμπλήρωσε:
"Εδω υπάρχουν μαρτυρίες οτι, σε μια περίπτωση, που το ματς δεν ηταν στημένο, ο ένας απο τους δυο υποστήριζε οτι, το έστησε, μονο και μονο, για να πάρει τα χρήματα, επειδη ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Συνήγορος:  Ηταν μέσα στις πιθανότητες, να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης;
Θωμαίδης: Βέβαια. Ολα ειναι πιθανά.
Συνήγορος: Πέρα απο το αποτέλεσμα, με βάση τη δυνατότητα των ομάδων, ποιά ηταν καλύτερη  ομάδα? Η Ηλιούπολη η ο Λεβαδειακός?
Θωμαΐδης: Ο Λεβαδειακός ηταν η καλύτερη ομάδα.
Συνηγορος: Άρα ήταν σωστο και δίκαιο να κερδίσει ο  Λεβαδειακός.
Θωμαΐδης: Ηταν το αναμενόμενο.
Συνήγορος: Μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο στοιχηματισμού; Υπήρχε κανένα ενδιαφέρον των προέδρων των ομάδων?
Θωμαίδης: Στοιχηματικώς οχι. Ποδοσφαιρικως  ναι. 
Συνήγορος: Για τον Αστέρα Ηλιούπολης, έχετε ακούσει ο κατηγορούμενος Τσακογιάννης να ειναι  εμπλεκόμενος σε αυτό το αποτελεσμα;
Θωμαΐδης: Οχι.
Συνήγορος: Ειναι σύνηθες το φαινόμενο μεταξυ των παραγόντων των ομάδων, να θέλουν να μάθει ο αντίπαλος τους διαφορετικά απο την αλήθεια πράγματα, δηλαδη να τον παραπλανήσουν,  για να τα εκτιμήσει διαφορετικά?
Θωμαιδης: Ειναι σύνηθες τέχνασμα.
Συνήγορος: Ο στοιχηματισμός σε ενα παιχνίδι παιχνίδι κρίνεται απο τη σπορ ραντάρ; Οταν ειναι υπέρογκος, μπορεί να οφείλεται στο ότι οι παίχτες ακολουθούν το ρυθμό του στοιχήματος άλλων παιχτών;
Θωμαΐδης: Μπορεί να γινει. 
Συνήγορος: Λειτουργεί σαν στοιχηματκό  χρηματιστήριο. Οπως οταν βλέπουμε μια μετοχή, που ανεβαίνει τρέχουμε να την αγοράσουμε? 
Θωμαίδης: Σωστή παρατήρηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι παίχτες  στοιχήματος ακολουθούσαν πάντα τη στοιχηματική ροή.
Συνήγορος: Ειναι ένας συνηθισμένος τρόπος να διογκωθεί το στοιχηματισμός?
Θωμαίδης. Μάλιστα. Απο...αδαείς. Κι ενα απο τα στελεχη της σπορ ραντάρ κατηγορήθηκε οτι έπαιζε στοίχημα. Θα βοηθούσε το δικαστηριο να πάρει μια σημερινή έκθεση της σπορ ραντάρ και να τη μεταφράσει. Ειναι  γύρω στις 50 σελίδες. Ενω  τοτε ηταν μόνον 2 σελίδες. Ειναι φυσικό αυτο. Η εταιρία  εμπλούτισε τις καταχωρίσεις της. 
Συνήγορος: θελω ξεκάθαρα να μου πείτε, εαν δεν ηταν η Ηλιουπολη αλλά η Ρεάλ, θα ειχε την ιδια εκθεση η σπορ ραντάρ τοτε?
Θωμαΐδης: Οχι.  Αρνηθήκαμε τοτε  να υπογράψουμε τη συμβαση, γιατι η ΕΠΟ θεωρούσε  οτι ειναι καθαρό το ελληνικό ποδόσφαιρο...  Εαν σας πως οπως γίνανε κάποιοι διεθνεις διαιτητές...
Συνήγορος: Εχετε για ολα άποψη. 
Θωμαΐδης: Θα έχετε εσεις  και δεν θα εχω εγω για το ελληνικό ποδοσφαιρο άποψη?
Δεν γνωρίζετε οτι ελληνική  διαιτησία καθοδηγείται απο μηχανισμούς παράγκας και αυτοί που δεχόντουσαν να ποδηγετούνται γινόντουσαν διεθνείς διαιτητές? Οτι οταν ο διαιτητής πάρει γραμμή, μπορεί να περάσει η μπαλλα τη γραμμή και να μην βλέπει γκολ?
Η δικη θα συνεχιστεί  σήμερα με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια και το δικαστήριο θα διακόψει, για να επανέλθει το Σεπτέμβριο  στις 13, 14, 15 και 17.