Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Μηνύσεις και αγωγές από συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων στο Μάτι


Σε μηνύσεις και αγωγές αναμένεται να προχωρήσουν πυρόπληκτοι και συγγενείς θυμάτων, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Συγγενείς νεκρών και αγνοούμενων έχουν έρθει σε επαφή με δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και το μόνο, που περιμένουν για να ξεκινήσουν διαδικασία μηνύσεων και αγωγών είναι, να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση νεκρών και αγνοουμένων, καθως και η ταφή τους.
Στο μεταξύ η εισαγγελέας πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη συνεχίζει την έρευνα για τα αίτια της φωτιάς και τις ευθύνες των αρμοδίων, που άφησαν τον κόσμο να πεθάνει αβοήθητος.
Από τις πρώτες κινήσεις της εισαγγελέα, που όρισε ως πραγματογνώμονα πυραγό, είναι να συγκεντρώσει βίντεο και φωτογραφίες  από κινητά τηλέφωνα όλων όσων βρέθηκαν στην κόλαση της φωτιάς στο Μάτι, καθώς τις καταγραφές των ακροάσεων και διαβιβάσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και σε αυτά του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας, το επίμαχο χρονικό διάστημα πριν και μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.
Οι δικαστικές Αρχές πιστεύουν ότι, απο τις επίσημες καταγραφές αναμένεται να προκύψουν στοιχεία, που θα οδηγήσουν στον καταλογισμό ποινικών ευθυνών, για το θάνατο δεκάδων πολιτών στο Μάτι.
Η εισαγγελέας έχει ήδη πάρει καταθέσεις από κατοίκους, ενω μεταξύ άλλων, έχει καλέσει και δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς.