Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ακης και Γιάννος σε ανακρίτριες Διαφθοράς

Ακης και Γιάννος, οι δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε ανακρίτριες Διαφθοράς, κατηγορούμενοι  γιά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο ΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΙΚΥ
Απολογήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην ανακρίτρια Διαφθοράς κ. Σίδερη και αφέθηκε ελεύθερος με 10.000 εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο πρωην Υπουργος κατηγορείται, για μια ακόμη μίζα ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων, που φέρεται ότι, «επενδύθηκε» σε  ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία και αποτελεί μέρος μίζας, για τις συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1. 
Ο Α. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το συμβόλαιο, το οποίο εμφανίζεται στο όνομα του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα.
Για την ίδια υπόθεση απολογείται την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου, στην ίδια ανακρίτρια και η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η οποία φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος βρέθηκε εκ νεου κατηγορούμενος, λίγες μέρες μετα από την αποφυλάκιση του, για λόγους υγείας και ενώ αναρρώνει στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, με την Βίκυ Σταμάτη και το γιό του.
Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΙ Η  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Στις 25 Ιουλίου καλείται σε απολογία ο Γιάννος Παπαντωνίου στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου διενεργούν έρευνα, για σειρά συμβάσεων, που αφορούν προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η υπόθεση αφορά την ύπαρξη δύο λογαριασμών στην Ελβετία και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου, που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.
Επίσης, η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του πάντως,  ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει δώσει τη συναίνεσή του προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί  στην Ελβετία, καθώς ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου ο ίδιος και οι συνήγοροί του, να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.