Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Διαφωνία... κορυφής γιά την προφυλάκιση "πολυεθνικής" ναρκωτικών!


Δεν έχει ξαναγίνει, σε ανάκριση για πολυεθνική οργάνωση ναρκωτικών, που διακινούσε ηρωίνη, κοκαίνη και χασίς, να διαφωνήσουν δέκα φορές ανακρίτρια και εισαγγελέας, γιά το εάν θα προφυλακιστούν ή όχι οι δεκα από τους 28 συλληφθέντες κατηγορούμενους, μετά από την απολογία τους.
Δέκα φορές διαφώνησαν η ανακρίτρια ναρκωτικών και η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων, για το εαν θα οδηγούντο στη φυλακή oι κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αλβανοί και Αφρικανοί και φέρονται ότι, διακινούσαν ναρκωτικά στην πλατεία Αμερικής.
Εκει συνελήφθησαν 28 από τους 38 εμπλεκόμενους, σε μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, μετά από δραματικές εκκλήσεις και καταγγελίες περιοίκων.
Ανακρίτρια: “Θα τους προφυλακίσουμε. Είναι ύποπτοι τέλεσης νεων αδικημάτων και ύποπτοι φυγής. Κανένας από αυτούς δεν έχει άδεια παραμονης στη χωρα”!
Eισαγγελέας:Oχι. Δεν θα τους προφυλακίσουμε. Διακινούσαν μικρές ποσότητες. Θα εμφανίζονται στο ΑΤ του τόπου κατοικίας τους”!
Ανακρίτρια: Μα είναι... άστεγοι. Σε ποιό αστυνομικό τμήμα θα εμφανίζονται; Αφού δεν έχουν μόνιμη κατοικία. Πού θα τους βρούμε;...
H διαφωνία των δύο δικαστικών λειτουργών συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, χωρίς να επιλυθεί.
Οι εξελίξεις ωστόσο στη συνέχεια φαίνεται να δικαιώνουν την ανακρίτρια, καθως διαπιστώθηκε ότι, οι έξι από τους δέκα κατηγορούμενους, είχαν δηλώσει ανύπαρκτες διευθύνσεις κατοικίας, οι άλλοι τέσσερεις διεμεναν προσωρινα σε καταλήψεις στα Εξάρχεια, ενω όλοι ήατν προσεσημασμενοι για ληστείες κλπ.
Για την τύχη των δέκα κατηγορουμένων θα αποφασίσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών την ερχόνενη Τρίτη.
Μέχρι τότε και οι δεκα θα παραμείνουν φρουρούμενοι σε καταλύματα, όπου δήλωσαν ότι, διέμεναν, ενω εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδικημα της ψευδούς βεβαιωσης, που αφορά την ψεύτικη διεύθυνση, που δήλωσαν .
Από τους υπόλοιπους 18, οι 16 προφυλακιστηκαν με ομόφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέα, ενω μόνον δύο, οι οποίοι ήταν σε μετεφηβική ηλικια και δεν ήταν προσεσημασμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι.