Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Είχε δίκιο η ανακρίτρια, που πρότεινε προφυλάκιση για τους κατηγορούμενους ναρκέμπορους


Είχε δίκιο η ανακρίτρια, που πρότεινε να προφυλακιστούν οι δέκα από τους κατηγορούμενους, για πολυεθνική οργάνωση ναρκωτικών, η οποία διακινούσε ηρωίνη, κοκαίνη και χασίς!
Αυτό εκρινε το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών, το οποίο με βούλευμα του (3435/2018) έλυσε υπερ της ανακρίτριας ναρκωτικών τη διαφωνία, που είχε προκύψει με την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, για το εάν θα οδηγούντο στη φυλακή δέκα κατηγορούμενοι οι περισσότεροι εκ των οποίων Αλβανοί και Αφρικανοί, που φέρονται ότι, διακινούσαν ναρκωτικά στην πλατεία Αμερικής.
Για την υπόθεση αυτή, είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της περιοχής, που ζήτησαν την επέμβαση των Αρχών, καθώς η πλατεία είχε μετατραπεί στην πιό σκλητή πιάτσα διακίνησης ναρκωτικών.
Κι όμως!
Ενω συνελήφθησαν 28 άτομα και προφυλακίστηκαν οι 16, η εισαγγελέας διαφώνησε με την ανακρίτρια για την ποινική μεταχείριση των 10 απο αυτούς, οι οποίοι τέθηκαν υπο κατ΄οίκον περιορισμό με αστυνομική επιτήρηση, μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο υπερ της μίας ή της άλλης άποψης.
Ανακρίτρια: “Θα τους προφυλακίσουμε. Είναι ύποπτοι τέλεσης νεων αδικημάτων και ύποπτοι φυγής. Κανένας από αυτούς δεν έχει άδεια παραμονης στη χωρα”!
Eισαγγελέας: “Oχι. Δεν θα τους προφυλακίσουμε. Διακινούσαν μικρές ποσότητες. Θα εμφανίζονται στο ΑΤ του τόπου κατοικίας τους”!
Ανακρίτρια: Μα είναι... άστεγοι. Σε ποιό αστυνομικό τμήμα θα εμφανίζονται; Αφού δεν έχουν μόνιμη κατοικία. Πού θα τους βρούμε;...
Η αντίληψη της εισαγγελέα, που πιστευε ότι, η παρουσια των δεκα αστέγων κατηγορουμένων μπορούσε να διασφαλιστεί, χωρις προφυλάκιση, αλλά με τον περιοριστικό όρο της υποχρέωσης τους να εμφανίζονται δυο φορες το μηνα στο ΑΤ του τόπου κατοικιας τους, ενω δεν έχουν κατοικια (!) συνετρίβη... στα βράχια της πραγματικότητας, καθως ένας από αυτούς προσπάθησε να διαφυγει το πρώτο βράδυ, αλλά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών για απείθεια σε δικαστική απόφαση.
Ενω δύο ακόμη κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 μηνων, επειδή δήλωσαν ψευδείς και ανύπαρκτες διευθύνσεις κατοικίας.