Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μπάχαλο στη δικη του "Κοριοπολις"

Ρεσιτάλ... ανοργανωσιάς από τη Δικαιοσύνη στη δικη για το σκάνδαλο του "Κοριόπολις", που ξεκίνησε  να εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό σήμερα, μετά από την έφεση, που έχουν ασκήσει οι 58 κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν ένοχοι σε πρώτο βαθμό.
Η διαδικασία ξεκίνησε μετ´ εμποδίων, καθώς το δικαστήριο, εκτός απο τη δίκη του σκανδάλου των στημένων αγώνων, είχε ακομη 12 υποθέσεις, στο ιδιο πινάκιο, εκ των οποίων σε τρεις υπήρχαν κρατούμενοι.
Οι υποθέσεις αυτές έπρεπε να προηγηθούν, σε διαδικαστικά θέματα, που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, καθώς δεν ήταν δυνατόν να γίνουν στη σειρά τους, μετά από "Κοριοπολις", που αναμένεται ότι, θα διαρκέσει επι μήνες.
Κομφούζιο προκλήθηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι, σε μια από τις υποθέσεις αυτές, με κρατούμενο, για τεράστια υπόθεση οπλοκατοχής, η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συμπτωματικά, είχε δικάσει την ίδια υπόθεση σε πρώτο βαθμό.
Αποτελεσμα ήταν να κάνει δήλωση αποχής και να ανέβει στην έδρα άλλη πρόεδρος, για να δικάσει την υποθεση της οπλοκατοχής, η οποία τελικά διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Ιουλίου.
Μετα απο ενα δίωρο αναμονής, επανήλθαν στην έδρα οι δικαστες, που πρόκειται να δικάσουν  την υπόθεση του "Κοριοπολις", αλλά και πάλι η δίκη δεν ξεκίνησε, καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπερασπισης.
Το δικαστήριο,, όπως ορίζει ο νόμος, του διόρισε συνήγορο, αλλά ανέκυψε και άλλο θέμα, καθώς ο νεοδιορισθεις πρέπει να ενημερωθεί  για την ογκωδέςτατη δικογραφια, η οποία υπερβαίνει τις 30.000 σελίδες.
Τελικα η δικη του "Κοριοπολις" διεκόπη για τις 19 Ιουλίου, ενω παραμένει αμφίβολο, εαν οι συνεδριάσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου, καθως οι συνήγοροι έθεσαν θεμα ελλειψης χωριτικότητας και στενότητας της και ζήτησαν μεταφορά της δίκης σε αλλη αίθουσα.
Απο τους 58 κατηγορούμενους απουσίαζαν αρκετοί, οι οποίοι εκπροσωπούνται απο τους συνηγόρους τους, ενω παρών ήταν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπεος.
Το δικαστηριο όρισε τις εξής δικασίμους του Ιουλίου:
19, 25, 26,27 και 30 του μήνα.