Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Διαβασμένη η πρόεδρος στο "Κοριοπολις"

Διαβασμένη περί τα ποδοσφαιρικά ήταν η διευθύνουσα τη διαδικασία του Πενταμελους Εφετείου της Αθήνας, στη δίκη του "Κοριόπολις",για τα στημένα ποδοσφαιρικά μάτς.
Η πρόεδρος Εφετών Μ. Οικονόμου το απέδειξε πολλές φορές στη διαρκεια της σημερινης διαδικασίας, όταν κατέθετε ο διαιτητής Αθανάσιος Βελιώτης, στον οποίο υπέβαλλε ερωτήσεις ο εκ των κατηγορουμένων Αχιλλέας Μπέος.
"Μόνον οι ποδοσφαιριστές και ο διαιτητές μπορούν να "στήσουν" εναν αγώνα" ειπε ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετική ερωτηση του δημάρχου Βόλου,  ο οποίος φέρεται ως ένας απο τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης, καθως εχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε τετραετή φυλάκιση ως προεδρος τοτε της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο μάρτυρας κατέθετε για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.
Στη διάρκεια της κατάθεσης του διαιτητή Αθανασίου Βελιώτη,  ο κ. Μπέος ρώτησε  πολλές φορές το μάρτυρα: "Ποιοι ειναι οι πρωταγωνιστές σε έναν αγώνα;"
Πρόεδρος (Μ. Οικονόμου): Όλοι ξέρουμε ποιοί είναι οι πρωταγωνιστές στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές ειναι. Ας τα αφήσουμε αυτα. Ας τα αφήσουμε αυτα.
Ρωτήστε το μάρτυρα.
Μπέος προς διαιτητή Βελιώτη: Για να υλοποιηθεί η απόφαση της χειραγώγησης χρειάζεται να ελέγχει κάποιος τους ποδοσφαιριστές και τους διαιτητές;
Μάρτυρας: Ναι.
Πρόεδρος.  Ξέρω οτι η μπαλλα πέφτει στο δοκάρι.Αλλά τι σημαίνει αυτο για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν το ξέρω.
Μπεος: Κυρία πρόεδρε ο αγώνας αυτος ειχε δυο δοκάρια. Δεν μπορεί ο παίχτης να πάρει μοιρογνωμόνιο, για να δει που χτυπησε το δοκάρι.
Συνήγορος υπεράσπισης υποβάλλει ερώτηση στο διαιτητή Βελιώτη: Υπάρχει άλλος τρόπος, για  να ελεγχθεί ένας αγώνας, απο το να ελέγχει κάποιος τους ποδοσφαιριστές και το διαιτητή;
Μαρτυρας: Οχι.