Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Κόντρα στην Εισαγγελία του ΑΠ και την Κυβέρνηση η Ενωση Εισαγγελέων μιλάει για απόδοση ποινικών ευθυνών


Επιτέλους!
Κόντρα στην κυβέρνηση και στην εισαγγελία του ΑΠ η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας διαβεβαιώνει τον κόσμο ότι, θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους και την τεράστια καταστροφή.
Για αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους της εθνικής αυτής καταστροφής, διαβεβαιώνουν οι έλληνες εισαγγελείς, μέσω ανακοίνωσης, που εξέδοσε η Ενωση Εισαγγελεων Ελλάδος.
Με αυτό τον τρόπο παίρνουν αποστάσεις από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που παρά τους τόσους νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους, ζήτησε να απλώς να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών, σαν να επρόκειτο για μια κοινή φωτιά, όπως κάνει πάντα, όταν δεν έχουμε νεκρούς!
Η στάση της ηγεσίας της εισαγγελίας του ΑΠ, που δείχνει να κινείται στον... χορο της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, με σατανικούς εμπρηστές και το... “στρατηγό άνεμο”, δεν άφησε αδιάφορη την Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας, που πήρε αποστάσεις.
Σε ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αφού “εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία της Ανατολικής Αττικής και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων”, προχωρεί ένα βήμα μπροστά από την εισαγγελέα του ΑΠ Ξένια Δημητρίου και «διαβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Έλληνες Εισαγγελείς, ενεργώντας όπως πάντοτε, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους της εθνικής αυτής καταστροφής».
Ακόμη, καλεί τα μέλη της, φορείς και πολίτες σε πράξεις συμπαράστασης και έμπρακτης ενίσχυσης και ανακούφισης των πληγέντων.
Τέλος, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του πληγέντος από την πυρκαγιά Λύρειου Ορφανοτροφείου με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.