Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Τι περιμένετε κ. Εισαγγελέα;

Τέσσερις δικογραφίες σχηματίστηκαν στη Σαντορινη, για ισάριθμα περαστικά κακοποίησης, με θύματα γαϊδουράκια, που εμφανιζονται σε φωτογραφιες και βιντεο στο διαδίκτυο, να εξαναγκάζονται ακόμη και τραυματισμένος,  να μεταφέρουν τουρίστες και βαριά φορτία.
Η εισαγγελέας Νάξου,  η οποία είναι αρμόδια για τη Σαντορίνη και τα πέριξ νησιά,  στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας,  που παρήγγειλε η εποπτεύούσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος εισαγγελέας εφετών Βιργινίας Σακελαροπούλου εντόπισε τέσσερα περιστατικά,  με θύματα γαϊδουράκια και ανέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης,  να διενεργήσει Προκαταρκτικη Εξέταση σε βαρος των ιδιοκτητών τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττουν  αδίκημα. 
Γιατί κ. Εισαγγελεα επιλέγετε τόσο. .. ήπια δικονομική τακτική,  που παρατείνει το μαρτύριο των ατυχων ζωων, όταν ο νόμος για την κακοποιηση προβλέπει αυτοφωρο; όταν μάλιστα υπάρχει και η εγκυκλιος της προηγούμενης εισαγγελέα ΑΠ κ. Κουτζαμάνη   που είχε ζητήσει από ολες τις εισαγγελιας της χώρας να εφαρμόζουν την Αυτοφωρη διαδικασία σε τέτοια περιατατικα; 
Τι περιμένετε κ. Εισαγγελεα;